Суд залишив у слідчому ізоляторі підозрюваного у замаху на активіста Михайлика

Суд залишив у слідчому ізоляторі підозрюваного у замаху на активіста Михайлика
Торніке Герасін (Нагладзе) – один з підозрюваних у замаху на Олега Михайлика

Після оголошення рішення Герасін став лаятися на прокурора і правоохоронців

Одеський апеляційний суд 8 жовтня залишив без задоволення клопотання адвокатів Торніке Герасіна (Нагладзе), який є підозрюваним у нападі на одеського активіста Олега Михайлика.

Після оголошення рішення підозрюваний став лаятися на прокурора і правоохоронців.

Захист наполягав, що в слідчому ізоляторі медичний стан Герасіна, який є інвалідом першої групи, значно погіршився. За словами адвокатів, йому що кілька годин викликають швидку допомогу. Також адвокат Володимир Поярков наголосив, що в ті хвилини, коли в Михайлика стріляли, Герасін не наближався до будинку активіста – такі висновки він зробив з аналізу відеоматеріалів у справі і матеріалів мобільного трафіку.

Адвокат називає докази недостатніми для утримання Герасіна (Нагладзе) під вартою. За його словами, тому часто викликають швидку медичну допомогу, а стан людини з інвалідністю першої групи погіршився.

Деякі нові докази у відповідь оприлюднив прокурор відділу Одеської обласної прокуратури Павло Чікалов, який веде цю справу. За словами прокурора, аналіз даних мобільного зв’язку показує, що машина, в якій перебував сам Герасін, а також двоє його помічників Манучар Варшанідзе і Лаша Герасін, повторювала маршрут Михайлика, зокрема, чекала його біля магазину, де той провів близько чверті години.

Чікалов також наголосив, що зброя, а саме предмет, схожий на пістолет, знайшли не в тій квартирі, яку затримані на допиті називали місцем проживання. Цей предмет знаходився за іншою адресою – цю квартиру знайшли оперативники після затримання підозрюваних.

Суддя, як і адвокати Герасіна, вимагав від слідства більше доказів. Уже після оголошення рішення на користь прокуратури головуючий суддя заявив прокурору і слідчому, що їм ледь-ледь вистачило доказів, щоб і далі утримувати Герасіна в СІЗО. 8 жовтня апеляційний суд мав також розглядати міри запобіжного заходу для помічників Герасіна, але ці засідання перенесли на 10 жовтня.

Як повідомлялося, одеські правоохоронці затримали трьох громадян Грузії, підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика. 27 вересня суд взяв їх під варту. 

Нагадаємо, що в Одесі у дворі будинку обстріляли Олега Михайлика - громадського активіста, лідера одеського осередку партії «Сила Людей». 

Соратники Михайлика припустили, хто стоїть за збройним нападом на активіста.

22 вересня Михайлик брав участь в акції проти незаконної забудови на Ланжероні біля дельфінарію, яку веде депутат міськради Андрій Кисловський.

Наразі слідство розглядає п'ять версій нападу на Михайлика в Одесі.

Зазначимо, що поліція готує клопотання про призначення балістичної експертизи через напад в Одесі на громадського діяча Олега Михайлика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: