На Одещині відбувся відкритий чемпіонат області з самбо

На Одещині відбувся відкритий чемпіонат області з самбо

Дві сотні самбістів прийняли участь у турнірі

У борцівському клубі «Бастіон» пройшов черговий відкритий чемпіонат на кубок Одеської області зі спортивного та бойового самбо серед юнаків та дівчат, присвячений Дню визволення Одеси від німецько-румунських загарбників.

Понад 200 юних спортсменів зібралися в невеликому залі клубу. Гості прибули не тільки з районів Одещини, але також з Миколаєва та області.

Перед поединками учасників турніру привітав почесний президент спортивного клубу «Бастіон», заслужений тренер України Микола Антонович Пасічник, який давно став легендою одеської школи борцовскої майстерності.

«Ми щороку проводимо подібні змагання до Дня визволення Одеси. Зараз дуже важливо залучити молодь до спорту, не чекаючи, коли дитина захворіє комп'ютером. На тренуванні будь-який тренер завжди краще вуличного «авторитета», який навчить невідомо чого. Тому я прошу батьків приводити хлопців до нас в клуб, тренування у нас абсолютно безкоштовні», - зазначив тренер.

Наймолодшому учаснику змагань трохи більше чотирьох років, але він теж отримав свій перший диплом за третє місце. Нарівні з юнаками на сусідньому килимі проходили змагання дівчат. Самбістки боролися досить активно, судді не раз присуджували бали за активні атакуючі дії. Деякі з них поєднують дзюдо і самбо, це не заважає, а допомагає розкритися в спорті, дає шанс завоювати побільше нагород.

Змагання пройшли на високому рівні - хлопці і дівчата різного віку з вогником виходили на килим, самовіддано боролися, після чого, незалежно від результату, з повагою обіймали суперників і з хвилюванням спостерігали за поєдинками колег.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: