Марш у клітці. КиївПрайд-2016

Марш у клітці. КиївПрайд-2016

Цей марш скоріше можна назвати ходою поліцейських, а не сексменшин

Сьогодні в Києві пройшов Марш рівності, званий ще КиївПрайдом або в народі гей-парадом. Заходи безпеки заходу на були неймовірні. Сама Хатія Деконаідзе (начальник Національної поліції) і Андрій Крищенко (начальник поліції Києва) контролювали ситуацію під час Маршу.

Напевно, так навіть український парламент в моменти протестів не охороняють. Учасників Прайду було значно менше, ніж правоохоронців і журналістів. На Марші рівності були помічені гості з Америки і Канади, а також народні депутати Сергій Лещенко, Світала Заліщук і інші. Також був помічений парламентарій Мустафа Наєм, але участь брав в Марші він брав, так би мовити, збоку.

Противники таких акцій також підтянулись до центру міста. Декілька чоловік поліція вивела за периметр заходу. Як повідомила Деканоїдзе за кілька годин після завершення Маршу, були затримані біля 50 чоловік. Затриманих доставили у відділки.

В цілому захід пройшов досить спокійно. З огляду на той факт, що весь периметр ходи був оточений металевою огорожею, головна небезпека учасників КиївПрайду могла очікувати після його закінчення.

Детальніше про цей захід читайте в матеріалі «Чому це не гей-парад. 10 речей, які потрібно знати про КиївПрайд-2016»

Станіслав Груздєв, «Главком»

Репортаж з КиївПрайду-2017

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: