Мільярди на дно: фоторепортаж із затонулого судна

Мільярди на дно: фоторепортаж із затонулого судна

Втрати завжди неприємні, особливо коли мова йде про велику суму грошей

Ця історія про аварію, що обійшлася власникам судна «Costa Concordia» в 1,5 мільярда євро. Трагедія трапилася 13 січня 2012 року.

До вашої уваги представлено фоторепортаж з корабля, знятий через два роки після трагічних подій. Колишньої розкоші в оформленні круїзного лайнера не залишилося.

Але почати варто з розповіді про трагедію.

Останній маршрут відомого лайнера називався «7 ночей середземноморської зими». У маршруті було зазначено кілька портів в італійських містах, а ще в Барселоні і Марселі. Трагедія сталася о 22 годині, коли корабель потрапив на кам'яний риф поблизу селища Джильо-Порто, італійський острів Джильо. Новоутворена пробоїна привела до затоплення лайнера. Евакуація почалася негайно, тому багато членів екіпажу і пасажири незабаром опинилися на березі.

За офіційними даними відомо, що лайнер змінив заданий спочатку курс і підійшов до берега на неприпустимо малу відстань. Капітан судна Франческо Скеттіно не заперечував, що навмисно підвів корабель в небезпечну близькість до берега. Він робив це не в перший раз для того, щоб привітатися з колишнім капітаном «Costa Concordia», які проживають на Джильо.

Досі незрозуміло, чому судно відхилилося на цілих 3-4 милі від потрібного курсу на маршруті, який проходило 52 рази за рік. До того ж не ясно, чому через пробоїну лайнер затонув так скоро. Є версії, що пошкодження були лише половиною біди, до трагедії могли призвести втручання людського фактора або технічна поломка, а може і все разом.

Фотографії з «Costa Concordia», що стояв господарям 1,5 млрд євро, з моменту підняття з мілини і до утилізації:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: