Як у США в минулому столітті експлуатували дитячу працю. Фотогалерея

Як у США в минулому столітті експлуатували дитячу працю. Фотогалерея

Американський фотохудожник Льюїс Гайн став основоположником соціальної фотографії та змінив історію Америки за допомогою своїх робіт.

Американський фотохудожник Льюїс Гайн став основоположником соціальної фотографії та змінив історію Америки за допомогою своїх робіт. Потужними знімками він прагнув змінити на краще життя робітників та іммігрантів, а також припинити використання дитячої робочої сили в Америці. Здебільшого завдяки його фотографіям видали закон, що захищає дитячу працю.

Із 1908 по 1912 рік Гайн неодноразово перетнув всю територію США, від атлантичного до тихоокеанського узбережжя. Всюди бачив і знімав однакові сюжети - малих робітників, які зі словом «дитина» не мали нічого спільного. Їхні понурі постаті в убогому шматті. Їхні малі ручки, що виконують надважку роботу, їхні очі, з недитячим поглядом на життя - все це стало для Америки шоком. Серією фотографій, що побачила світ у 1912 році, Льюїс Гайн намагався донести до американців усе ще нерозтрачену енергетику цих дітей, їхню надію на краще майбутнє і біль за втраченим дитинством. У кожній ілюстрації закладена історія конкретної дитини, і майстер змушує глядача побачити, почути і перейнятися нею.

Його знімки, які публікували в газетах і журналах, боялися багато господарів виробництв. Вони відкрито погрожували фотографу побоями і розправою. Власники фабрик і заводів навідріз відмовлялися допускати фотографа на території своїх підприємств. Закритими і без права допуску для Льюїса ставали і селища робітників. Його гнали звідусіль, але він повертався. Щоб знову і знову знімати, пише phototour.pro

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: