Захист дітей від сексуального насилля: що каже кримінальний кодекс?

Захист дітей від сексуального насилля: що каже кримінальний кодекс?

17 травня, вівторок, о 14:00 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Захист дітей від сексуального насилля: що каже кримінальний кодекс?»

Запрошені гості: Ірина Луценко, народний депутат; Катерина Левченко, Президентка ГО «Ла Страда-Україна»;  Марина Легенька, співавторка законопроекту, юристка, адвокат.

Учасники прес-конференції аналізуватимуть ситуацію щодо здійснення сексуального насилля над неповнолітніми, які зміни до законодавства вводяться, дадуть оцінку проголосованому у першому читання законопроекту №2016 від 03.02.2015. Статистика органів внутрішніх справ, звіти громадських організацій дозволяють стверджувати, що проблема сексуальних зловживань та експлуатації дітей в Україні існує, а отже потребує вирішення.  Згідно із запропонованими у законопроекті змінами до статті 155 КК України, криміналізуються добровільні статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньою особою. Таким чином, встановлюється мінімальний вік статевого повноліття, що відповідає рекомендаціям Комітету ООН з прав дитини.


Акредитація обов'язкова:


 2535474

#

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: