«Загроза урізання заробітних плат освітянам»

«Загроза урізання заробітних плат освітянам»
Фото з відкритих джерел

31 жовтня, вівторок, о 12:30 в прес-центрі ІА «Главком» (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Загроза урізання заробітних плат освітянам»

Запрошені гості: голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь; заступник директора з виховної роботи Печерської гімназії № 75 Артур Бабенко; голова ППОС, доцент кафедри обліку і оподаткування ДВНЗ «КНЕУ ім. Вадима Гетьмана», заступник голови Центрального Комітету профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк; вчитель історії спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 10 Дарницького району м. Києва Володимир Василюк.

На прес-конференції обговорюватимуться питання недофінансування освітньої галузі. Обсяги освітньої субвенції з державного бюджету на 2018 рік для м. Києва передбачено в сумі 2,7 млрд грн при необхідній потребі в 3,9 млрд грн. Тобто Кабінет Міністрів України “урізав” фінансування оплати праці столичних освітян на 1,2 млрд грн. За таких обставин існує ризик скорочення 7000 педагогів або зменшення розміру заробітної плати шляхом невиплати надбавок за престижність педагогічної праці та складність і напруженість у роботі. У зв’язку з цим 1 листопада 2017 року освітяни столиці пікетуватимуть Кабінет Міністрів України. Працівники закладів освіти міста Києва вийдуть на мирну громадську акцію протесту проти урізання Урядом обсягів освітньої субвенції на заробітну плату в 2018 році.

Організатори: Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України.

Акредитація: 2535474

#

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: