«Розширення безоплатної правової допомоги і запобігання стигматизації щодо людей хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз»

«Розширення безоплатної правової допомоги і запобігання стигматизації щодо людей хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз»
Колаж з відкритих джерел

У вівторок, 10 квітня, о 14:00 в ІА «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція «Розширення безоплатної правової допомоги і запобігання стигматизації щодо людей хворих на ВІЛ/СНІД та туберкульоз»

Запрошені гості: Олександр Павліченко – виконавчий директор УГСПЛ; Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи; Дмитро Шерембей – член координаційної ради Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД; Наталя Козаренко – координатор мережі громадських приймалень УГСПЛ.

Учасники прес-конференції говоритимуть про те, люди з ВІЛ/СНІД (ЛЖВ), як і раніше, піддаються дискримінації та стигматизації за відповідною ознакою, в тому числі при реалізації соціально-економічних прав, зокрема, права на медичну допомогу, трудових прав. Незважаючи на створення системи безоплатної правової допомоги (БПД), в Україні відсутність доступу до правосуддя та порушення права на справедливий суд стало серйозною проблемою, особливо для ЛЖВ, представників ключових спільнот, уразливих до ВІЛ, хворих на туберкульоз. ЛЖВ і наркозалежні не мають права на БПД, відповідно до закону. За період 1987 – вересень 2017 рр. в Україні офіційно зареєстровано 310 680 випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України, у тому числі 99 694 випадки захворювання на СНІД та 43 958 випадків смерті від захворювань, зумовлених СНІДом.

Акредитація: 2535474

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: