Бердянська виправна колонія № 77 - місце катувань?

Бердянська виправна колонія № 77 - місце катувань?
Світлина: Україна без тортур

19 лютого 2019, вівторок, об 11:00 у прес-центрі ІА «Главком» (м. Київ, вул. Шовковична, 8/20), відбудеться прес-конференція: «Непокаране зло породжує ще більше зло!»

Запрошені гості: Віктор Колбанцев, адвокат, голова ГО «Майдан – громадський контроль»; Олег Цвілий, керівник ГО «Альянс Української Єдності»; Андрій Діденко, координатор програм Харківськоїх правозахисної групи

Бердянська виправна колонія № 77 мінімального рівня безпеки для утримання чоловіків, які вперше вчинили кримінальні злочини, відома як один з найжорстокіших каральних закладів пенітенціарної системи. Згадати хоча б звіряче побиття Миколи Молокова та ненадання йому медичної допомоги у 2015 році за те, що він відмовився виходити з автозака і перерізав собі вени. Цей злочин залишився безкарним, жодна посадова особа не понесла належної відповідальності, а Микола Молоков був засуджений до 5 років позбавлення волі за статтею 392 КК України «Дії, що дезорганізують роботу виправних установ». Ситуація в БВК-77 з тих пір тільки погіршилася. Новоприбулих засуджених, немов мішки, викидають на сніг, роздягають і змушують голяка в мороз бігати по колу, потім – 500 присідань, потім – побиття й катування з метою вимагання грошей. Розчавлені щипцями пальці, брудні голки під нігті, опіки від цигарок, забиті цвяхи в ногах, набиті п’яти. В’язні, у нічний час прив’язані до нар, виснажені захворюваннями. Під час прес-конференції буде продемонстровано ексклюзивне відео свідчень.

Акредитація: (044) 253 54 74

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: