«Чи можна зупинити дорожньо-транспортні пригоди та скільки вони коштують державі».

«Чи можна зупинити дорожньо-транспортні пригоди та скільки вони коштують державі».

19 вересня 2019, четвер, об 11:30 в прес-центрі ІА «Главком» (Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Чи можна зупинити дорожньо-транспортні пригоди та скільки вони коштують державі».

Запрошені гості: Олександр Копиленко, Директор Інституту законодавства Верховної Ради України, Академік Національної Академії наук України; Олена Щетініна, експертка Інституту безпеки дорожнього руху, завідувачка кафедрою вищої та прикладної математики Київського національного торгово-економічного університету; Володимир Крохмаль, юрист – міжнародник, співзасновник Інституту безпеки дорожнього руху.

Учасники прес-конференції закцентують свою увагу на питанні безпеки дорожнього руху, як складової частини національної безпеки, яка вартість життя людини, питання Європейської директиви з автострахування №2009/103/ЄС. Щороку близько 6 тисяч сімей втрачають годувальників в результаті смерті від ДТП і 30 тисяч осіб отримують травми, з них 20% стають людьми з інвалідністю першої групи. Для дітей та молоді 15-24 років смерть від ДТП є першою за поширеністю причиною смерті. За оцінками експертів Європейського інвестиційного банку щорічний збиток від дорожньо-транспортних пригод для економіки України становить 4,5 млрд доларів США. У структурі цього збитку близько 70% - це втрати людського капіталу. Ситуація, що склалася, призводить до суттєвих демографічних і бюджетних втрат: недоотримані доходи держави, допомоги по інвалідності, компенсаційні виплати, витрати на порятунок і т.д. Проблема аварійності на дорогах перетворилася у загрозу національної безпеки. 

Акредитація (044) 253 54 74

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: