«Так працює пам'ять»

«Так працює пам'ять»
Світлина з відкритих джерел

13 лютого 2020, четвер, о 12:00 в пресцентрі ІА «Главком» (Шовковична, 8/20) відбудеться пресбрифінг на тему: «Так працює пам'ять».

Запрошені гості: Олександр Фоззі Сидоренко, учасник гурту ТНМК, та Руслан Горовий, письменник, керівник проектів ВГО «Магнолія».

Учасники актуалізують питання збереження пам’яті загиблих наймолодших патріотів України. Даня Дідік загинув під час  теракту в Харкові 22 лютого  2015 року. Терористичний акт було спрямовано проти мирного населення. Ціллю терористичного акту була мирна хода, в якій брали участь діти.  16-річного Степана Чубенка 25 липня 2014 року було закатовано та розстріляно бойовиками «днр» за його проукраїнську позицію та носіння синьо-жовтої національної стрічки. У квітні 2014-го російські бойовики захопили місто Краматорськ, мати відвезла Степана до своїх батьків в Росію, але через місяць він повернувся, заявивши, що не хоче ховатися «як пацюк» у важкі для країни часи. До сих пір іменами загиблих юних патріотів не названо ані вулиць міст, в яких вони проживали, ані школи, в який вони навчалися, не носять їхні імена. Як небайдужі громадяни намагаються увічнити та зберегти пам'ять юнаків і чому це вкрай важливо для утвердження Української держави.

Акредитація (044) 253 54 74

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: