«Порушення права власності в умовах збройного конфлікту на сході України»

«Порушення права власності в умовах збройного конфлікту на сході України»
Світлина з відкритих джерел

3 березня 2020 року, у вівторок, о 12-00 в приміщенні в ІА «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться пресконференція на тему: «Порушення права власності в умовах збройного конфлікту на сході України».

Запрошені гості: Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ; Наталія Козаренко, координатор мережі громадських приймалень УГСПЛ; Юлія Науменко, юристка Центру стратегічних справ УГСПЛ.

Презентація дослідження УГСПЛ: «Порушення права власності в умовах збройного конфлікту на сході України та способи захисту» ( за посиланням)

У зв’язку з численними порушеннями права власності громадян України в районі проведення АТО/ООС, зокрема, пошкодженням, руйнуванням чи знищенням об’єктів нерухомості (будинків, квартир) в результаті вчинення терористичних актів, а також майна, що знаходилося в них, зайняття військовослужбовцями збройних сил України майна громадян, використання даного майна під час їх участі в проведенні АТО/ООС за відсутності відповідних рішень про це з боку органів місцевого самоврядування чи військових частин, у постраждалих осіб виникає право на отримання матеріальної компенсації за зруйноване (пошкоджене) та мобілізоване майно.

Метою вказаного звіту є аналіз наявних механізмів отримання компенсації за зруйноване майно. В звіті проводиться аналіз як наявного адміністративного механізму відновлення права власності згідно Кодексу цивільного захисту, так і наявної судової практики національних судів у справах щодо отримання компенсації за зруйноване/пошкоджене майно та практики Європейського суду з прав людини в аналогічних міжнародних збройних конфліктах.

Проведення дослідження та видання цього звіту стало можливим за сприяння Норвезької ради у справах біженців (NRC) в рамках здійснення гуманітарної діяльності за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст цієї публікації жодною мірою не відображає офіційну точку зору Європейського Союзу та Норвезької ради у справах біженців. Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в публікації.

Акредитація: (044) 253 54 74

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: