Політолог: скандал з Лещенком - це лише початок

Політолог: скандал з Лещенком - це лише початок

Експерт пояснив, навіщо утворився скандал навколо квартири нардепа Лещенка

Директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко вважає, що скандал навколо придбання народним депутатом Сергієм Лещенком квартири у центрі столиці – вміле переведення уваги громадськості від більш нагальних проблем. І це на його думку лише початок.

«Хоч би хто ініціював цей скандал з шикарною квартирою Сергія Лещенка, він уміло перевів увагу громадськості з важливої теми про антиукраїнську діяльність проросійських телеканалів типу «Інтер» на іншу більш просту і популістську тему - хто і як заробляє і живе на вершині влади і власності в Україні, - написав він у своєму блозі. - Скандал з Лещенко - це тільки початок, перший крок, як в публічній «розробці» самого медійного персонажа - Лещенка, так і тих, хто активно користувався його послугами останні два роки».

Небоженко зазначив, що «автори цього скандалу» домагаються не тільки дискредитації Лещенка, адже у нас в країні немає моральних авторитетів, всі підозрюють всіх. Але ще важливіше показати, на прикладі способу збагачення Лещенко, що ті, хто критикує владу за корупцію нічим не кращий за тих, хто зараз збагачується у владі.

«Тому українцям немає сенсу міняти через вибори або суди або громадський тиск одних політиків на інших - всі вони однакові. Нас підштовхують до висновку, на прикладі Лещенка, що краще залишити в Україні все як є», - вважає експерт.

«А що стосується особистості самого Сергія Лещенка, то для авторів скандалу важливо створити хвилю заздрості до спритного, успішного і багатого журналіста - «розгрібачу бруду», який працює під прикриттям депутатського звання з прямо протилежними ФПГ. Йому терміново доведеться міняти імідж скромного, перспективного, демократичного політика, якому не потрібні гроші і влада», - додав Небоженко.

Втім, політолог вважає, що цей скандал не зупинить Сергія Лещенка. Більш того, він зараз наполегливо шукатиме «замовника цього скандалу» і спосіб своєї помсти.

«Це робить його зручним інструментом нових політичних інтриг на найвищому рівні», - резюмував Небоженко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: