ЗМІ: Онуфрія і Антонія таємно госпіталізували з коронавірусом. У Лаврі кажуть: живі і здорові

ЗМІ: Онуфрія і Антонія таємно госпіталізували з коронавірусом. У Лаврі кажуть: живі і здорові
В ЗМІ з'явилася інформація, що у Онуфрія виявили коронавірус

У Московській церкві стверджують, що Онуфрій сьогодні здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції

Очільник Російської церкви в Україні митрополит Онуфрій заразився коронавірусом і його таємно госпіталізували. Про це пише Релігійна правда з посиланням на джерела у Києво-Печерській лаврі.

Також коронавірус виявили у митрополита РПЦ в Україні Антонія та ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископа Сильвестра. Наразі вони також госпіталізовані.

Тим часом Центр інформації УПЦ МП повідомляє, що митрополити Онуфрій і Антоній «здорові і готуються до Великоднього богослужіння».

У повідомленні Московського патріархату йдеться, що Онуфрій сьогодні здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції.

«Таке рішення було прийнято з метою уникнення скупчення безлічі віруючих, які щороку хочуть потрапити на Великодню літургію, яку очолює предстоятель УПЦ МП», - йдеться в повідомленні.

«На даний момент митрополит Онуфрій готується до літургії і зустрічі Воскресіння Христового. Блаженніший здоровий і відчуває себе добре», - підкреслили в представництві РПЦ в Україні.

Також в повідомленні мовиться, що керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) знаходиться в Києво-Печерській лаврі, «він здоровий і також готується до Великодньої Божественної літургії».

«У Великодню ніч він очолить богослужіння в одному з храмів Києво-Печерської лаври. Вчора ввечері митрополит Антоній взяв участь в прямому ефірі в ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна», - підкреслили в московській церкві.

screenshot_8

Раніше коронавірусну інфекцію підхопили намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павло та настоятель Свято-Троїцького Іонинського монастиря єпископ РПЦвУ Іона.

За даними ЗМІ, митрополити Онуфрій та Антоній проходили тест на коронавірус анонімно, і були госпіталізовані під чужим іменем.

Зазначимо, що попри карантин та загрозу для здоров’я людей, Московська церква продовжує закликати українців іти до церкви на Великдень.

Як вже відомо, за минулу добу у Києві зафіксовано 65 нових випадків коронавірусу, з них - 26 у Лаврі

Зазначимо. що в МВС повідомили, що Києво-Печерська лавра буде закритою для відвідування, поки київська комісія з техногенної та екологічної безпеки не прийме іншого рішення.

Нагадаємо, напередодні у Києво-Печерській лаврі помер монах Никодим, який нещодавно прийшов з Почаївської лаври

Це вже третя смерть монаха від коронавірусу у Лаврі. Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Раніше у МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Також повідомлялося, що МВС та релігійні конфесії визначили формат проведення свят: у храмах повинно бути не більше 10 осіб, однак онлайн трансляція доступна для всіх.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

До слова, Помісна церква сьогодні приймає онлайн-записки від вірян«Онлайн-записки сьогодні зачитуватимуться у Великодню ніч – під час особливого урочистого богослужіння, коли ми, кожен у своїй домівці, єдиними вустами промовимо: «Христос Воскрес! Воістину Воскрес», - відзначили в Українській православній церкві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: