На Одещині депутата підозрюють у привласненні 5 млн грн бюджетних коштів

На Одещині депутата підозрюють у привласненні 5 млн грн бюджетних коштів

Також підозрюваному інкримінують організацію злочинної групи

Прокуратура Одеської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, підозрюваних у розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 3, 5 ст. 191 КК України).

Про це інформує прес-служба відомства, повідомляє «Главком».

«Правоохоронці з’ясували, що депутат Овідіопольської районної ради організував злочинну групу, до складу якої увійшли службові особи Овідіопольської райдержадміністрації: колишній начальник управління, начальник відділу та головний спеціаліст адміністрації. Також до злочинної діяльності вони залучили щонайменше 70 осіб», - йдеться у повідомленні.

Протягом 2013-2016 років для оформлення соцдопомоги малозабезпеченим сім’ям члени угруповання пропонували надати персональні дані громадянам, які зареєстровані та проживають на території району. Однак законних підстав для отримання матеріальної допомоги за рахунок бюджетних коштів ці мешканці району не мали.

Унаслідок таких дій злочинна група привласнила понад 5 мільйонів гривень з бюджету, що мали надійти малозабезпеченим сім’ям для покращення їх матеріального становища.

Нагадаємо, у липні 2017 року у ході розслідування співробітники прокуратури спільно з працівниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки в області та слідчими Головного управління Національної поліції в області викрили представників злочинної групи та повідомили їм про підозру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: