Завершився перший етап Кампанії проти кібербулінгу

Завершився перший етап Кампанії проти кібербулінгу

Стрімкий розвиток цифрових технологій породжує не лише нові зручності для споживачів, а й ризики – нові види психологічного або морального тиску в Інтернеті

Найбільш вразливими до цих ризиків є діти. За даними дослідження, проведеного дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у 2018 році, серед 10–17-річних українців кожен п’ятий підліток визнає себе жертвою онлайн-знущань. Запропоновані законодавством України заходи з протидії кібербулінгу не захищають дітей достатньою мірою від насильства через Інтернет. 

Правозахисний департамент Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, залучивши найкращих експертів – психологів і психологинь, юристів та юристок, правозахисників та правозахисниць, розпочав Кампанію проти кібербулінгу.

3 червня о 12:00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) під час прес-кави ми презентуємо перші результати своєї роботи: 

  • Аналітичне дослідження «Протидія кібербулінгу та кібергрумінгу в Україні», яке покаже глибину проблеми, проілюструє міжнародний досвід та дасть зрозуміти, якого інструменту не вистачає для захисту прав дітей в Україні.
  • Буклет із протидії кібербулінгу, розроблений для дітей, батьків та всіх, кому не байдужа проблема. Буклет пояснює, як розпізнати кібербулінг, які на сьогодні існують реальні механізми протидії цькуванню в Інтернеті.
  • Результати Всеукраїнського дитячого конкурсу письмових робіт на тему: «Кібербулінг. Як я перестав/перестала бути жертвою». Ми оголосимо переможців/переможниць – п’ять школярів з різних куточків України отримають цінні призи та розкажуть свої реальні життєві історії. До речі, кращі роботи учасників ляжуть в основу анімаційних документальних роликів на підтримку Кампанії проти кібербулінгу.

А також ми розкажемо про ІІ етап Кампанії проти кібербулінгу: надання юридичної допомоги дітям, які потерпають від кібербулінгу, та притягнення до відповідальності винуватців.

Спікери прес-кави: 

  • Олександр Павліченко – член Управлінської ради фестивалю Docudays UA, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини.
  • Богдан Мойса – аналітик правозахисного департаменту Docudays UA, автор аналітичного дослідження «Протидія кібербулінгу та кібергрумінгу в Україні».
  • Ксенія Шиманська – координаторка правозахисного департаменту Docudays UA.
  • Олена Голубєва – виконавча директорка Громадської спілки «Українська анімаційна Асоціація «УАнімА».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: