Чоловіча команда України стала сьомою в естафеті на етапі Кубку світу з біатлону

Чоловіча команда України стала сьомою в естафеті на етапі Кубку світу з біатлону
Артем Прима та Дмитро Підручний

У Рупольдингу українці виступили краще, аніж в Обергофі

У Рупольдингу на п’ятому етапі Кубку світу з біатлону завершилася естафетна гонка у чоловіків.

Команда України дісталася фінішу сьомою, хоча по ходу перегонів навіть була лідером, коли Артем Прима передавав естафету Сергію Семенову.

Як інформує biathlon.com.ua, українська естафета почалася з блискучого першого етапу у виконанні Артема Прими, який проривався з незвично низької 20-ої стартової позиції, але вже після чистої стрільби лежачи увійшов до групи лідерів. А після того, як використав один запасний патрон у стійці та бездоганно відпрацював на дистанції останнє коло, передав естафету першим.

Звичайно, це лідерство було чисто номінальним, бо в інтервалі всього однієї секунди вмістилося шість команд.

На другому етапі Сергій Семенов, після невиразного спринту, досить надійно відпрацював з шести пострілів на кожному з рубежів, а за швидкістю був цілком конкурентоспроможний. Естафету українець передав у великій щільній групі претендентів на бронзу, хоча формально виявився восьмим.

Артем Тищенко постарався не зіпсувати рецепт фірмової української «страви», яку «заварили» більш досвідчені партнери по команді, і максимально включив головний свій козир – ідеальну стрільбу. На дистанції, правда, він програвав досить багато, але за рахунок стовідсоткової точності втримав команду у боротьбі. Перед заключним етапом Україна залишилася восьмою, трохи більше ніж у хвилині позаду лідерів.

На старті заключного етапу група лідерів, маючи досить комфортну перевагу над іншими переслідувачами, почала грати у тактичні ігри. На першу позицію випустили Юліана Ебергарда, змусивши австрійця диктувати темп. На стрільбі лежачи ця швидкість відгукнулася Юліану, і так тріо лідерів перетворилося у дует.

Перед стійкою Йоганнес Бьо створив заділ у 10 секунд. Але у точності у Бьо-молодшого трапився несподіваний збій: мало того, що йому довелося використовувати весь комплект запасних патронів, так ще й на останньому з них трапилася заминка при перезарядці. Але Йоганнес не втратив самовладання, і на дистанцію відправився в секунді позаду Бенедикта Долля, який з мішенями впорався після шести пострілів.

На дистанції німець протримався поруч з норвежцем недовго: за півтора кілометра до фінішу Йоганнес зробив вирішальний ривок і далі вже не дозволив засумніватися у своїй перевазі.

Команди Франції й Австрії в особі своїх фінішерів Сімона Дестьйo та Юліана Ебергарда влаштували не менше захопливе протистояння, ніж лідери. І тут таки дійшло до фінішних «розбирань», у яких ривок француза на заключній стометрівці виявився більш різким і сильним.

У Дмитра Підручного, який завершував естафету у виконанні української команди, була своя боротьба. Наш капітан вирішував непросте завдання: по-перше, не підпустити титулованого італійця Домініка Віндіша, по-друге, скористатися помилками когось із тих, хто йшли попереду. І з обома завданнями він впорався. «Жертвою» Дмитра став чех Томаш Крупчик.

У сьогоднішній гонці українці показали найкращу точність серед усіх команд – лише п'ять запасних патронів, а також найвищу швидкострільність.

Кубок світу з біатлону сезону-2018/19

Етап у Рупольдингу, Німеччина

Естафета, чоловіки

1. Норвегія (0+8) - 1:09:54.3
2. Німеччина (0+6) - +13.5
3. Франція (0+9) - +26.2
4. Австрія (0+11) - +26.8
5. Росія (1+9) - +1:04.8
6. Швеція (0+7) - +1:20.8
7. Україна (0+5) - +1:36.3

Нагадаємо, Журавок виграла коротку індивідуальну гонку на Кубку IBU.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: