Харлан здобула першу медаль у сезоні на Гран-прі Каїра

Харлан здобула першу медаль у сезоні на Гран-прі Каїра
Чемпіон

Українська шаблістка завоювала бронзу на турнірі в Єгипті

Українська шаблістка, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан завоювала дебютну нагороду - бронзову медаль Гран-прі Каїра. Про це повідомляє прес-служба НОК України.

Переможниця загального заліку тогорічного Кубка світу Харлан була змушена пропустити перший етап нового сезону, а потім невдало виступила в Солт-Лейк-Сіті, програвши в першому ж бою.

Виступ на Гран-прі в Єгипті українка, посіяна під третім номером, почала впевненою перемогою над дворазовою чемпіонкою Азії в команді Хенг Янг 15:4
. Потім Харлан пройшла росіянку Ольгу Нікітіну (15:9) і свою співвітчизницю Аліну Комащук (15:9). У чвертьфіналі Харлан зійшлася з шостою сіяною, срібним призером Азіатських ігор-2018 китаянкою Шао Йакі і перемогла 15:6.

У півфінальній зустрічі з кореянкою Чої Су Йон українка практично весь поєдинок наздоганяла суперницю, але у вирішальний момент підвернула ногу.

Лікарі заморозили ногу українці, після чого Харлан спочатку зрівняла рахунок - 11:11 а потім і зовсім вийшла вперед - 14:12. Кореянці вдалося нанести два точні удари, після чого шаблістки практично одночасно вдарили один одного, а судді після довгих роздумів віддали перемогу Чої Су Йон.

Поєдинок за третє місце за правилами Гран-прі не передбачений, і Харлан автоматично отримала бронзову медаль. Це її перша нагорода в сезоні. Перше місце дісталося росіянці Софії Вєлікой, яка у фіналі здолала кореянку з рахунком 15:12. Ще одна бронза у француженки Сесілії Бердер.

Результати інших українок

  • 12. Аліна Комащук
  • 51. Олена Кравацька
  • 91. Олена Вороніна
  • 92. Ольга Жовнір
  • 105. Юлія Бакастова
  • 110. Марія Цімбота
Харлан завоювала першу медаль у сезоні

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/sport/othersports/10458072-harlan-zavoyuvala-pershu-medal-u-sezoni-bronzu-na-gran-pri-kajira-z-fehtuvannya.html

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: