«Відстоїмо своє право на самооборону». Ультрас «Динамо» зробили заяву на підтримку Стерненка

«Відстоїмо своє право на самооборону». Ультрас «Динамо» зробили заяву на підтримку Стерненка
Сьогодні Сергієві Стерненку оберуть запобіжний захід
Фото із соцмереж

Сьогодні фанати візьмуть участь в акції під Шевченківським районним судом Києва

Ультрас київського «Динамо» зробили заяву напередодні судового засідання, на якому мають обрати запобіжний захід громадському активістові Сергієві Стерненку.

Засідання відбудеться, починаючи з 14:00 сьогодні, 12 червня, у Шевченківському районному суді Києва, на вулиці Дегтярівській, 31а. Суддею буде пан Бугіль, відомий тим, що судив українців за участь у Революції Гідності.

«У країні, де відверто плюють на закони, ніхто не може почуватись в безпеці, - йдеться в заяві ультрас «Динамо». – Справа Сергія Стерненка є однією з найбільш показових на сьогодні.

Фактично, влада хоче позбавити нас права на самозахист і отримати дозвіл на безкарні вбивства активістів, як це сталося з Катериною Гандзюк.

Сьогодні Сергієві Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві, тому ми збираємось на протест 12 червня о 14:00 під Шевченківським районним судом міста Києва. Відстоювати своє право на самооборону. І право на правову державу».

Нагадаємо, Стерненко 11 червня прибув у Головне слідче управління СБУ для вручення йому підозри.

18 травня Сергія Стерненка запросили до СБУ ознайомитись із матеріалами справи. Активіст припустив, що ще до проведення акцій протесту у слідства «були геть інші наміри», а відсутність підозри станом на сьогодні «не гарантує її оголошення в майбутньому.

14 травня Сергій Стерненко заявив, що його викликають у СБУ на понеділок 18 травня для повідомлення про підозру. Стерненко уточнив, що слідчий СБУ у виклику не вказує, для участі у яких слідчих і процесуальних діях його викликають.

Згодом в СБУ запевнили, що Стерненку не планували вручати підозру у справі про напад на активіста у 2018 році. За інформацією спецслужби, активіста викликали «для проведення окремих слідчих та процесуальних дій».

В листопаді 2019 року СБУ встановила можливого організатора замаху на Стерненка. Дана інформація стала відома з рішення суду, однак саме ім'я передбачуваного організатора не розкрито.

Сергій Стерненко громадський активіст з Одеси. У 2018 році на нього тричі були скоєні збройні напади. Після перших двох епізодів Стерненко звертався до поліції з проханням надати державну охорону, але отримував відмову з формулюванням «відсутність загрози життю». Під час третього епізоду він смертельно поранив одного з нападників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: