«Я медик, а тільки потім бігунка»: відома атлетка рятує людей від коронавірусу

«Я медик, а тільки потім бігунка»: відома атлетка рятує людей від коронавірусу
Наразі Мелані Міран думає не про рекорд Квебека
Фото - Canadian Running Magazine

Мелані Міран, не виключено, пожертвувала заради порятунку людей олімпійською мрією

34-річна канадська марафонка Мелані Міран у ці дні перекваліфікувалася і рятує заражених Covid-19 людей в одній з клінік рідного Квебека.

Міран бігає на серйозному рівні зі студентських років. За п'ять років Мелані покращила свій марафонський особистий рекорд з 3:03 до 2:33:20 торік у Роттердамі (Нідерланди). Це був її четвертий марафон.

Спортсменка потрапила в збірну Канади на чемпіонат світу Досі 2019 року і в умовах божевільної спеки не здалася і фінішувала на марафоні 27-ю - 2:57.40.

Та, як майже завжди в розвинених країнах, такого рівня бігунки – любительки. Мелані Міран професійна медсестра. Зараз вона відсунула всі свої плани кваліфікуватися на Олімпійські ігри і працює на передовій боротьби з пандемією коронавірусу в безкоштовній лікарні Saint-Polycarpe. У Квебеку є мережа безкоштовних лікарень, підтримувана регіоном.

«Коли ми обираємо професію медика, то вирішуємо ризикувати заради здоров'я інших, - каже Мелані. – Звичайно, я не хочу заразитися і, швидше за все, у мене все пройде дуже легко, якщо все ж таке трапиться. Але ми всі знаємо, що є ризик дуже серйозних наслідків навіть для дуже здорових людей. Якщо мені не пощастить, то я вже не зможу бігати як раніше. Але я перш за все медсестра, а вже потім бігунка. Я готова ризикувати собою заради інших людей».

Мелані Міран усе поставила на карту в останні чотири роки заради кваліфікації на Олімпіаду Токіо-2020 (тепер уже Токіо-2021). Заради цього треба було поліпшити рекорд Квебека – 2:29.28, який тримається з 1983-го року. І у Міран були шанси зробити це. Але тепер Мелані весь час віддає роботі на передовій війни з Covid-19. Їй просто немає часу бігати: робочі зміни, постійний скрінніґ і тощо.

Після скасування цьогорічного Лондонського марафону, Міран запланувала виступити на марафоні в Берліні, де і готувалася побити рекорд Квебека. Але зараз шанси на швидкий результат падають з кожним днем. Сама Міран вважає, що до вересня ситуація в Канаді тільки-тільки прийде в норму.

Зауважимо, що станом на обід, 14 квітня за київським часом у Канаді інфікованими коронавірусом вважається понад 25 тисяч людей. 780 померло, одужало – 7 758.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: