Чемпіонат світу-2018. Німеччина в меншості вирвала перемогу у Швеції

Чемпіонат світу-2018. Німеччина в меншості вирвала перемогу у Швеції
Фото: ФІФА

Кроос забив переможний гол в доданий час

Збірна Німеччини нарешті реабілітувалася на Чемпіонаті світу-2018. Так, у другому турі підопічні Йоахіма Льова здобули важливу перемогу над командою Швеції.

Як відомо, у першому турі німці сенсаційно поступилися Мексиці.

Вже у першому таймі чинні чемпіони світової першості підкинули своїм фанатам чергову порцію стресу. Німці володіли перевагою, однак саме шведи відкрили рахунок в матчі: Классон з правого флангу виконав передачу до лінії карноо майданчика, Тойвонен прийняв м'яч і в боротьбі з Рюдігером грамотно перекинув м'яч через Нойєра.

Шведи грамотно зіграли від захисту і змогли зберегти позитивний для себе рахунок. Моменти у збірної Німеччини були, однак завершальна стадія атак явно потребувала змін. З цим Йоахім Льов у перерві впорався. 

У перерві на поле вийшов Маріо Гомес, а вже на третій хвилині другого тайму німці зрівняли рахунок: Вернер з лівого флангу виконав передачу до лінії воротарського, Гомес не зміг пробити по воротах, але вдало підставив ногу Ройс і м'яч все ж опинився в воротах шведів.

Ситуація попри гол була не на користь чинного чемпіона світу. Обидві збірні продовжили обмінюватися моментами. Шведи грали на контратаках, цього вони не цуралися. Втім, гострих моментів у матчі було замало. На 82-й хвилині німці взагалі залишися у меншості: Боатенг грубо зіграв проти суперника і отримав другу жовту картку - вилучення.

Однак, це явно дало прохолодний душ на німецьку збірну, яка попри чисельну меншість почала діяти агресивніше. За дві хвилин до завершення основного часу голкіпер збірної Швеції Робін Ольсен парирував небезпечний постріл все того ж Гомеса, а вже у доданий час Юліан Брандт поцілив у поперечку. Втім, віддача німців таки вилилися у позитивний результат: Кроос розіграв стандарт з Ройсом, а потім виконав чудовий удар у дальній кут воріт, Ольсен цього разу був безсилий.

У підсумку перемога збірної Німеччини з рахунком 2:1, однак це перші три бали в активі чинного чемпіона світу, якому у заключному турі групового етапу для виходу у плей-офф мінімум необхідно перегравати Південну Корею та сподіватися бодай на нічию у матчі Швеція - Мексика.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Група F

Німеччина - Швеція 2:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Тойвонен (32), 1:1 - Ройс (48), 1:2 - Кроос (90+5)

Німеччина: Нойєр, Кімміх, Боатенг, Рюдігер, Гектор (Брандт, 87), Руді (Гюндоган, 31), Кроос, Мюллер, Ройс, Дракслер (Гомес, 46), Вернер.

Швеція: Ольсен, Люстіг, Ліндельоф, Гранквіст, Августінссон, Классон (Дурмаз, 74), Ларссон, Екдаль, Форсберг, Тойвонен (Гвідетті, 78), Берг (Телін, 90)

Попередження: Екдаль (52), Боатенг (71), Ларссон (90)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: