Чемпіонат світу. Бразилія - Бельгія - 1:2. «Дияволи» відправляють чарівників м'яча додому (відео)

Чемпіонат світу. Бразилія - Бельгія - 1:2. «Дияволи» відправляють чарівників м'яча додому (відео)
Фото взяте з fifa.com

Бразильці знову не змогли виграти Чемпіонат світу

Збірна Бельгії вдруге у своїй історії вийшла у півфінальну стадію чемпіонатів світу з футболу. На турнірі 2018 року бельгійці, яких вважали та вважають одними з фаворитів, вибили на стадії 1/4 фіналу не когось, а саму Бразилію. Тим самим європейська збірна вже, як мінімум, повторила свій виступ на ЧС-1986, коли у півфіналі «червоні дияволи» програли Аргентині, а у матчі за третє місце – Франції.

Команди звітний поєдинок розпочали майже без розгойдування. Вже на восьмій хвилині стійка воріт врятувала Тібо Куртуа після спроби удару Тіаго Сілви. Бальгійці відповіли відразу: разюча контратака трохи запнулася на Лукаку, але потім Шадлі з дальньої дистанції пробив дещо повз ворота.

А після цього стався гол. Точніше – автогол. Фернандіньо невдало зіграв після подачі з кутового та зрізав м’яч у власні ворота. Бразильці, звичайно, пішли вперед ще більшими силами, намагаючись створити проблеми Куртуа. Не можна сказати, що дії латиноамериканців були небезпечними, та все ж вони тримали оборону суперника у напрузі. Однак захист Бельгії був непохитний, на відміну від зустрічі 1/8 фіналу з Японією.

Ближче до середини тайму гра заспокоїлася. І, до речі, заспокоїли її бразильці, які зрозуміли, що грати у відкритий футбол з нинішньою Бельгією – собі дорожче. Вкотре на газоні повалявся Неймар, після чого європейці відзначилися вдруге. Під час контратаки Лукаку розірвав всіх у центрі поля, віддав на вільного де Брюйне, а той фактично з лінії штрафного майданчика поцілив прямо під стійку воріт Аліссона. Як би не старався воротар, але дістати цей м’яч було нереально.

Бразилія була шокована таким розвитком подій, тому знову пішла в атаку. Зокрема, Жезус ударом головою ледь не поцілив у «дев’ятку» воріт суперника. Також Коутіньйо згодом закрутив м’яч у дальній кут, але Куртуа витягнувся і перевів удар на кутовий, а перед цим він відбив ще й удар у ближній кут.

Якщо ви подумаєте, що у ці хвилини Бельгія тільки оборонялася, то помилитеся. Аліссон двічі рятував свою команду від третього голу. Спочатку він прямо з-під поперечини потягнув удар де Брюйне, а потім Компані п’ятою хотів переправити м’яч у ворота, але голкіпер дістався до «шкіряного» у куті. На тому команди пішли на перерву.

993008094

Фото взяте з fifa.com

Отримавши «на горіхи» у роздягальні, бразильці спробували переломити хід матчу на початку другої половини. Проте суперник своїми діями швидко звів нанівець усі старання чарівників м’яча. Багато у чому знаковий епізод стався на 55-й хвилині, коли арбітр зустрічі попросив допомогу відеоасистента, але так і не призначив пенальті у ворота Бельгії. Після цього закралася думка, що Бразилія даний поєдинок не витягне.

«Ховати» бразильців повинен був на 62-й хвилині Еден Азар, але зовсім трішки не влучив у дальній кут. До честі бразильців, вони старалися, намагалися відігратися, проте у цей день ледь не найкращим на полі був Куртуа. Тібо тягнув усе. Не врятував він свою команду лише одного разу. Коли Ренато Аугусто після навісу від Коутіньйо чітко відправив м'яч прямо під стійку воріт.

Однак на той момент йшла вже 76-та хвилина, і врятувати матч Бразилії було дуже важко. Проте вони старалися і надалі. Фірміно ледь не влучив у «дев’ятку», Аугусто пробив поруч зі стійкою, а Коутіньйо взагалі із забійної позиції примудрився вдарити надзвичайно незграбно. А хвилини спливали.

Найкращий шанс зрівняти рахунок у матчі мав Неймар у компенсований час. Та Куртуа знову був на висоті – у красивому стрибку він витягнув м’яч з-під поперечини своїх воріт. Також Неймар ще одного разу побував на газоні, відверто симулюючи фол. На тому потуги хлопця, що плаче, та всієї Бразилії закінчилися. Seleção і цього разу не будуть чемпіонами світу.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/4 фіналу

Бразилія – Бельгія – 1:2 (0:1)

Голи: 0:1 – Фернандіньйо (13, а/гол), 0:2 – де Брюйне (31), 1:2 – Ренато Аугусто (76)

Бразилія: Аліссон, Тіаго Сілва, Марсело, Фагнер, Міранда, Пауліньйо (Ренато Аугусто, 73), Фернандіньйо, Коутіньйо, Вілліан (Фірміно, 46), Неймар, Габріел Жезус (Дуглас Коста, 58)

Бельгія: Куртуа, Компані, Вертонген, Меньє, Алдервейрелд, Феллайні, Шадлі (Вермален, 83), де Брюйне, Вітсель, Азар, Лукаку (Тілеманс, 87)

Попередження: Алдервейрелд (47), Меньє (71), Фернандіньо (85), Фагнер (90).

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

У свою чергу Англія та Італія переможця не виявили
Іспанія розгромила Аргентину, Німеччина програла Бразилії, а Росія поступилася Франції. Інші матчі
Кріштіану Роналду
Роналду забив незвичний гол на тренуванні, пробивши з-за воріт (відео)
Фото: ФІФА
Збірна Хорватії вийшла в плей-офф Чемпіонату світу вперше з 1998 року
Фото: ФІФА
Росія стала першою командою з 1966 року, яка двічі забила у власні ворота за один Чемпіонат світу
Фото взяте з twitter.com
Чемпіонат світу з футболу. Данія мінімально переграла Перу (відео)
Вперше в історії чемпіонатів світу був призначений пенальті після відеоповтору
Вперше в історії чемпіонатів світу був призначений пенальті після відеоповтору
Данія та Франція сильнішого не виявили. Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Данія та Франція зіграли внічию, Австралія програла Перу
Фото взяте fifa.com
Чемпіонат світу. Бразилія не стане чемпіоном. У півфінал вийшла Бельгія
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Франції переграла Уругвай та стала першим півфіналістом турніру
Дата публікації новини: