Ленін у смітнику, Путін під парасолькою та яма для хорватів. Казуси Чемпіонату світу, про які не розкажуть російські ЗМІ

Ленін у смітнику, Путін під парасолькою та яма для хорватів. Казуси Чемпіонату світу, про які не розкажуть російські ЗМІ

До переліку також потрапили ями на дорогах, проколи з логістикою, стадіон у Волгограді, який змиває водою

У неділю, 15 липня,  завершився футбольний Чемпіонат світу 2018 року. До фіналу дійшли збірні Франції та Хорватії, які і розіграли головний трофей турніру. Зрештою, сильнішими виявилися французи, хоча, мабуть, переважна більшість українців уболівала у цей день за «шашкових». Після вигуків «Слава Україні!» від Домагоя Віди та слів підтримки Огнєна Вукоєвича у нашій країні ще довго симпатизуватимуть і у футболі, і у спорті загалом.

Футбол футболом, але навколо Чемпіонату світу були й інші події, про які промовчали російські ЗМІ. а слідом за ними не помітили і українські.  

За неофіційними, але близькими до істини даними, Росія витратила на підготовку до ЧС-2018 майже $15 млрд. І все це, як говориться у вже відомому жарті, заради того, щоб увесь світ почув «Слава Україні!». А якщо серйозно, країна-господиня витратила ці гроші, щоб показати нібито свою перевагу над іншими державами.

Інтимні інтернаціональні пристрасті

У перші дні турніру у поліцію звернулася жінка з Китаю. Вона розповіла, що познайомилася з двома чоловіками з Аргентини у Москві, а потім вони вирушили до готелю та зайнялися сексом.

Китаянці не сподобалося, що один з чоловіків знімав процес на відео. З відповідним проханням – перевірити, чи видалили відео її супутники – вона і звернулась до правоохоронців. І як же здивована була поліція, коли одним з цих «аргентинців» виявився уродженець П'ятигорська з вірменськими коріннями. За його словами, через труднощі перекладу він не зрозумів прохання китаянки видалити відео. І що жінка навіть залишила йому 30 доларів на випивку.

Проте і на цьому історія «аргентино-китайського кохання» не завершилася. Через кілька днів в інтернеті з'явилася новина про те, що китаянка насправді виявилася киргизкою. Офіційного підтвердження таких чуток не надійшло, але після цього стало зрозуміло, що із секс-туризмом у Росії буде чимало казусів.

Наприклад, колумбійка під час свого візиту на ЧС-2018 познайомилася з веселими японцями, які схилили її до сексу з обопільної згоди. І знову та сама історія про відео, і знову виявилося, що партнери цієї дами були не тими, за кого себе видавали. То були зовсім не японці, а – казахи.

Куди ж без ям на дорогах?

Як каже відома приказка, у Росії є дві біди – дурні та дороги. І якщо від дурнів влада на чолі з кривавим диктатором змогла відгородитися – жителів міст, які приймали матчі, просто не пускали до місць скупчень іноземних уболівальників, – то ями сховати таки не вдалось.

Зокрема, прихильники збірної Хорватії після перемоги над командою Аргентини, гуляючи по Нижньому Новгороду, наткнулися на таку дорожню екзотику. Хорвати залізли у таку яму та зробили фотографію, породивши для інтернету новий мем. Щасливих уболівальників, які глузували з країни-господині турніру, перемістили у різні точки Росії. Їх «помістили» на набережну в Омську, де щороку зникає плитка, у яму у Новосибірську та інше.

Влада Нижнього Новгорода на наступний же день заасфальтувала горезвісну яму, але з мережі ці світлини видалити вже не вдасться. «Можливо, щоб вирішити проблему доріг у Росії, потрібно у кожну яму просто посадити іноземних уболівальників», - з’явився потім дотепний коментар у соціальних мережах.

Туристична поїздка у «ДНР»

35414094_2027063777542927_9131180069924896768_o

Уболівальники зі Швейцарії, які заблукали

З логістикою у країни-господині турніру також вийшов прокол. Деякі вболівальники плуталися у двох Ростова, забронювавши готелі не там, де потрібно. Інші, замість Нижнього Новгорода, приїжджали у Великий. А вболівальників з Китаю спробували виїхати з Волгограда з квитками, у яких відправним містом значилася Вологда.

Та найбільше «відзначилися» вболівальники зі Швейцарії, які добиралися до Ростова-на-Дону на мікроавтобусі. Ні, вони не переплутали міста, а довірилися навігатору, який завів їх у створену росіянами терористичну «Донецьку народну республіку».

Як повідомила волонтерка Анна Домбровська, вона зустріла туристів, які планували переночувати в окупованій Амвросіївці. «Довелося мені згадати англійську, щоб допомогти європейським гостям виїхати з небезпечної зони та знайти інший, більш безпечний шлях до Ростова-на-Дону, якщо поїздка до країну-окупанта взагалі може бути безпечною», - написала журналістка.

Ленін на смітнику

Англійські футбольні вболівальники знатно повеселилися на вулицях Москви в один з днів чемпіонату світу. Напередодні матчу 1/8 фіналу Колумбія – Англія у мережі з’явилося відео, як двоє іноземців співають пісню зі словами «It's England, Mr Lenin», а потім беруть на руки людину, яка схожа на «вождя комунізму» Володимира Леніна, та садять її у сміттєвий бак.

Після цього «Ленін» облаяв фанатів ненормативною лексикою. Користувач YouTube Стас Подушко, який опублікував відео, з іронією прокоментував інцидент: «У Росії англійські фанати злили в урну мужика, який косить під Леніна. Зараз, напевно, вийдуть сюжети про англо-бандерівців».

Наразі це відео видалено з ресурсу з підписом: «Це відео вилучено через порушення політики YouTube щодо агресивних дій і залякування». Напевне, у підрозділі компанії Google і справді злякалися «англо-бандерівців». Та все ж зупинити розповсюдження відео у мережі надзвичайно важко, тому його можна знайти за іншими посиланнями.

«Волгоград-Арена» йде на дно

Напевне, місто, з яким у сусідньої країни виникло найбільше проблем під час чемпіонату світу, є Волгоград, на який справжню атаку влаштували комахи.

Зокрема, у кореспондента агентства Associated Press виникли складнощі під час запису сюжету про один з матчів через мух та комарів. Ці комахи з'явилися у місті напередодні чемпіонату та спричинили масу проблем місцевим жителям і гостям. Дезінсекція у середині травня належного ефекту не дала, тому влада міста перед кожною грою проводила нові і нові заходи щодо знищення комах.

А в останній день турніру стало відомо, що місцевість біля стадіону у Волгограді сильно розмило після дощу. Поруч з ареною розлилося ціле озеро. «Пам'ятники стоять, будинки стоять роками, а новий стадіон розмило після першого ж серйозного дощу», - жартують місцеві жителі. «Волгоград-Арена» була спеціально побудована до ЧС-2018. Вартість її зведення, між іншим, склала 16,4 млрд рублів.

Як воротар збірної Франції Уго Льоріс ледь не з'їв комаху під час матчу у Волгограді:

Поява на футбольному полі Pussy Riot

Як би не старалися організатори фіналу у Москві, їм так і не вдалося провести матч без пригод перед самим Путіним. У другому таймі на поле вибігли декілька людей у міліцейській формі, а свідками інциденту стали глядачі на стадіоні та всі телеглядачі по усьому світу.

Учасниками інциденту стали музиканти панк-рок гурту Pussy Riot. Акція називалась «Міліціонер вступає у гру». Pussy Riot зазначили, що присвятили дану акцію російському поету Дмитру Прігову, який помер рівно 11 років тому: «Прігов створив у російській культурі образ міліціонера, носія небесної державності. Небесний міліціонер перемовляється по рації із самим Богом. Земний же міліціонер фабрикує кримінальні справи. Поки небесний міліціонер ніжно стежить за вболівальниками на чемпіонаті світу, земний міліціонер готується розганяти мітинги та байдужий до голодування Олега Сенцова».

У підсумку суд заарештував учасників російського гурту на 15 діб. Крім того, його учасникам заборонено протягом трьох років відвідувати спортивні заходи. Але слідство «земних поліцейських» і надалі триває...

Французькі танці на столі перед Путіним

А апогеєм усього чемпіонату на крові стали танці футболістів збірної Франції після перемоги на ЧС-2018. Без Путіна тут теж не обійшлося, він таки завітав до роздягалень команд, які грали у фіналі турніру. Після того, як усі офіційні особи привітали французьких футболістів, деякі з тріумфаторів залізли на стіл і заспівали, що вони чемпіони, а потім ще й закричали «Путін! Е-е-ей! Путін! Е-е-ей!».

Окрім того, коли французи почали обливатися шампанським, з'явилася «парасолька Путіна». Це словосполучення, очевидно, з часом отримає славу не меншу, ніж яма у Нижньому Новгороді. Справа у тому, що під час церемонії нагородження, перед тим, як за медалями почали йти хорвати, у Москві розпочалася сильна злива. До такого були готові лише охоронці президента РФ, які відразу ж почали захищати «царя» від промокання.

Президенти Франції Еммануель Макрон і Хорватії Колінда Грабар-Китарович вийшли на цю церемонію без помічників із захисними засобами. Саме тому їм довелося помокнути.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу у Росії закінчився. На жаль, не закінчується війна, розпочата країною-агресором на Донбасі, а також незаконне утримання українських політв’язнів. Про це має пам'ятати увесь світ, скільки б мільярдів доларів Путін не вкладав у відбілювання своєї репутації.

Читайте також: Чемпіонат світу-2018 з футболу: закономірності, які підтвердилися, та порятунок від проклять.

Ярослав Твардовський, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: