Юлія Єлістратова виграла срібло чемпіонату Європи

Юлія Єлістратова виграла срібло чемпіонату Європи

У Лісабоні українка показала найшвидший час на біговому сегменті.

Юлія Єлістратова, лідер збірної України з триатлону, виграла срібло чемпіонату Європи, який проходить в Лісабоні. В елітній гонці у жінок Юлія Єлістратова в напруженій боротьбі на фініші відібрала срібну медаль у Софії Ковач з Угорщини - для цього українці довелося показати найкращий час на останньому, біговому секторі тріатлону. Юля пробігла 10 км за 35 хв 36 сек - Ковач показала результат на дві секунди повільніше.

Виграла гонку британка Індія Лі - вона зробила собі невелику перевагу в плаванні (нагадаємо, дистанція плавання в класичній триатлону гонці становить 1500 м на відкритій воді), але дуже велику перевагу здобула в 40км велогонці, відірвавшись від суперниць більше, ніж на хвилину.

У третьому сегменті - біговому, який є сильною стороною Елистратовой, українка відіграла у британки хвилину 21 секунду, але у Лі залишалося ще 16 секунд запасу, які і принесли їй золото.

Для Елистратовой, яка в 2015 році виграла загальний залік Кубка Європи, це перша особиста медаль на чемпіонатах Старого Світу. У Лісабоні Єлістратова обіграла кількох титулованих суперниць, зокрема, дворазову призерку заліку Світової Серії триатлону (аналог чемпіонату і Кубка світу) німкеню Анну Хауг, призерів етапів Світової серії Агнешку Єжик з Польщі та голландку Рейчел Кламер.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: