Зозуля та Яремчук чудово роблять свою роботу. Європейські ЗМІ – про українців за кордоном

Зозуля та Яремчук чудово роблять свою роботу. Європейські ЗМІ – про українців за кордоном
Роман Зозуля

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських футболістів за минулий вікенд

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів цього разу прикували наші гравці у кількох першостях – насамперед у Бельгії та Іспанії. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Зазвичай активний та успішний, півзахисник німецької «Боруссії» з Дортмунда Андрій Ярмоленко цього разу привабливий футбол не продемонстрував. У календарному матчі вищої ліги німецької першості з «Вердером» із Бремена (домашня поразка з рахунком 1:2) одним з найгірших на полі був саме наш співвітчизник. Андрій пішов з поля по перерві. За тайм Ярмоленко зміг нанести один невлучний удар по воротах, не зробив жодної гострої передачі, не зумів виграти жодного верхового м’яча. Єдиний доробок – два відбирання. По суті, це найбільш непереконливий матч нашого хлопця за «чорно-жовтих» після переходу у Дортмунд. Наразі «Боруссія» займає восьму позицію в таблиці, маючи 22 бали.

Ресурс Revier Sport гру Андрія оцінив очікувано низько – оцінкою 5 («Главком» нагадує, що в Німеччині найвищий бал – одиниця) й наступним коментарем:

1_36

«…Для українця поєдинок закінчився вже після першого тайму, і це не випадковість. Ярмоленко дав невеликий імпульс атаці, й був значно менш уважним в обороні, ніж того вимагала ситуація…»

Нападник клубу другого дивізіону Іспанії «Альбасете», екс-гравець «Дніпра» та київського «Динамо», Роман Зозуля, продовжує підкорювати Піренеї. В матчі 18-го тура Сегунди його команда на своєму полі переграла «Вальядолід» (2:1). Дублем в цьому поєдинку відзначився саме український форвард. Зозуля провів на полі 83 хвилини, після чого його замінили. Таким чином, на рахунку Зозулі тепер сім голів у 12-ти матчах за «Альбасете». Перемога дозволила команді Романа піднятися на 15-ту позицію в турнірній таблиці. Наразі «Альбасете» набрав 21 бал.

Провідне іспанське видання AS про успіх нашого хлопця написало наступне:

2_23

«…Гра Зозулі знову стала одкровенням і приємною несподіванкою для шанувальників команди, за яку він виступає. Українець не забиває голи якоїсь дивовижної краси, проте він є тим хижаком, який просто чудово робить свою роботу…»

Хавбек клубу вищої ліги Бельгії під назвою «Генк», гравець збірної України Руслан Маліновський, в матчі з «Ейпеном» традиційно грав з перших хвилин і провів на полі усі 90 хвилин. Його команда переграти суперника не змогла (домашня нічия 1:1), а сам Руслан результативними діями не відзначився. Наразі в активі його команди 23 очки й дев’яте місце в таблиці про ранги.   

Цікаво, що на тижні Маліновський став учасником досить цікавої події. В Брюсселі відбулося засідання дисциплінарного комітету місцевої Федерації футболу, де розглядалося питання «бану» нашого хлопця, який раніше отримав червону картку. Цікаво, що сам Маліновський на засіданні був присутній особисто. Нагадаємо, що Руслан був вилучений з поля в кубковому поєдинку з «Мехеленом» за нібито відмахування на адресу суперника. Вердикт для Маліновського був приємним – відміна червоної картки, яка була «неправильною».

Автори Sporza нашому футболісту за підсумками матчу дали наступну характеристику:

3_19

«…Крім епізоду, в якому він був жорстко зустрінутий суперником на своїй половині поля, нічим особливим не запам’ятався… Футболісти типу Маліновського, які мають виконувати на полі роль «глибокого плеймейкера», подекуди не помітні, проте пасивність цього гравця усе ж надто акцентована. Так, він намагався загострити гру передачами та проходами, проте виходило це радше незграбно, ніж успішно…»

Нападник іншого бельгійського клубу, «Гента», Роман Яремчук, черговий матч за команду з однойменного міста може записати собі в однозначний актив. Його колектив переграв «Кортрейк» з рахунком 2:1 в домашньому матчі, і саме наш хлопець став героєм зустрічі. На рахунку Романа гол та результативна передача. Це другий забитий м’яч та друга гольова передача Яремчука з початку сезону. В турнірній таблиці «Гент» посідає четверте місце, маючи 28 очок.

Інший провідний бельгійський ресурс, Voetbalkrant, про дії на полі Яремчука та його команди написав наступне:

4_19

«…Рахунок в матчі був відкритий вже на сьомій хвилині, коли Шевальє вивів гостей уперед. Проте не минуло й п’яти хвилин, як «Гент» відігрався. Роман Яремчук в дотик замкнув передачу з флангу. На 27-й хвилині Яремчук знову відзначився результативною дією — асистував Кубо, який встановив на табло фінальний рахунок матчу. Багато в чому ця перемога господарів стала можливою саме завдяки блискучій грі Яремчука…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Руслан Маліновський з командою
Зіркові дні Ярмоленка та Маліновського. Українські футболісти не залишають у спокої європейські ЗМІ
Коноплянка в обіймах партнерів
Найкращий матч Коноплянки та повернення хисту Зозулі. Європейські ЗМІ діляться враженнями від гри українців
Надії Лучкевича та вагомий внесок Ярмоленка. Європейські ЗМІ – про українців за кордоном
Надії Лучкевича та вагомий внесок Ярмоленка. Європейські ЗМІ – про українців за кордоном
Не гірший за Дембеле, Левандовськи й Роббена. ЗМІ Старого світу – про перші підсумки виступів Ярмоленка у Німеччині
Не гірший за Дембеле, Левандовськи й Роббена. ЗМІ Старого світу – про перші підсумки виступів Ярмоленка у Німеччині
Німецькі ЗМІ оцінили гру Ярмоленка в матчі проти «Ганноверу»
Німецькі ЗМІ оцінили гру Ярмоленка в матчі проти «Ганноверу»
Роман Зозуля націлений на ворота
Вклади Коноплянки та Зозулі у звершення своїх клубів. Європейські ЗМІ – про українських футболістів
Ярмоленко та Безус як знак української якості. Огляд зарубіжних ЗМІ
Ярмоленко та Безус як знак української якості. Огляд зарубіжних ЗМІ
Ярмоленко вийшов на 2-е місце за кількістю обводок і гольових атак у «Боруссії»
Ярмоленко вийшов на 2-е місце за кількістю обводок і гольових атак у «Боруссії»
Роман Зозуля. Фото: albacetebalompie.es
Зозуля вперше вийде в стартовому складі «Альбасете»
Дата публікації новини: