Головко: Збірна Нідерландів – вкрай серйозний опонент

Головко: Збірна Нідерландів – вкрай серйозний опонент

Наставник молодіжної збірної України поділився очікуваннями від матчу проти Нідерландів

Головний тренер молодіжної збірної команди України Олександр Головко відзначив силу суперника – збірної Нідерландів, з якою його підопічним належить зустрітися 10 жовтня у Києві у рамках матчу кваліфікації чемпіонату Європи-2019.

Утім, наставник «синьо-жовтих» впевнений, що в нашої команди є хороші шанси обіграти майбутніх опонентів, повідомляє прес-служба Федерації футболу України.

Нідерланди – сильний опонент, який по силам Україні

«Ми добре попрацювали на тренувальних зборах. Сподіваємось на вдалий результат завтра. Вивчали суперника в цілому, тому персонально нікого виділяти не буду. Збірна Нідерландів – вкрай серйозний опонент, тим більше, що на цей збір до U-21 прибула група з національної команди», - почав Олександр Головко.

«У суперника майже усі футболісти грають регулярно в своїх клубах, в непоганих чемпіонатах. Завтра очікуємо надважкий матч, де ключовими складовими стануть тактична гнучкість і характер. Потрібно з перших хвилин нав’язати свою гру. Готові до різних сценаріїв, тому є група гравців, готових грати в різний футбол».

«У завтрашній грі усе в наших руках. Нідерланди – сильний суперник, який вміє грати в футбол. Наш опонент дуже впевнено грав проти англійців і тільки дивом не переміг. Ми аналізували поразку голландців від збірної Шотландії і знаємо, за рахунок чого британці перемогли».

Гравці з національної команди ще можуть допомогти U-21

«Проблеми з ігровою практикою присутні не тільки у нас, а й в національній команді. Звісно, коли у хлопців є тонус – нам легше, але реалії на сьогоднішній день невтішні. Втім, ми добре знаємо можливості наших гравців і віримо в те, що вони можуть завтра здобути три очки», - сказав наставник збірної України.

«Сьогодні ми вболіватимемо за національну збірну. Я сподіваюсь, що гравці, які ще за віком можуть грати за «молодіжку», вийдуть в складі. Якщо ні – ми постійно на зв’язку з тренером головної команди Андрієм Шевченком, і ми з радістю очікуємо на футболістів завтра».

Лук’янчук – суттєве підсилення перед Нідерландами

«Відсутність Лук’янчука була основною нашою проблемою. Він тренувався з національною збірною, зважаючи на травму Ракицького. Павло – наш ключовий гравець. Не дивлячись на те, що він не зовсім в тонусі та не потрапляв в склад, у нього є потрібний досвід і лідерські якості, які нам завтра допоможуть».

Вибір в атаці та знайомство з новими виконавцями

«Номінально ми викликали трьох форвардів: Біленького, Довбика та Прядуна. Біленький грає за «Олімпік» агресивно, так само він має проявляти себе і в U-21. Довбик виступає у Другій лізі, але щодо його бажання і ставлення до роботи немає претензій».

«Прядуна ми викликали на перспективу. Те ж саме можна сказати і про Василя Кравця та Олександра Маткобожика».

Три кадрові проблеми

«Основних наших кадрових труднощів три: проблема з вибором основного голкіпера, травма Ігоря Кірюханцева та позиція лівого захисника».

Разом з головним тренером молодіжної збірної Олександром Головком на запитання журналістів відповідав хавбек «Дніпра» Юрій Вакулко. Футболіст відзначив лінію нападу голландців.

«Ми тиждень вивчали суперника. Передня лінія дуже сильна, кожен гравець може створити момент з нічого», - сказав півзахисник.

«Ми хочемо реабілітуватися за гру з Латвією. Якщо наша команда завтра переможе, виконати турнірні завдання буде значно легше».

«Звісно, хвилювання є перед кожним поєдинком, усі наші суперники – сильні команди. Ми хочемо грати в свій футбол, незалежно від опонента».

«Лук’янчук – стимул для молодих футболістів. Приємно, коли викликають в національну збірну. Для молоді головне демонструвати стабільність», - підсумував Юрій Вакулко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: