ТОП-10 популярних смартфонів в Україні 2020

ТОП-10 популярних смартфонів в Україні 2020
Кращі смартфони в Україні

Які смартфони українці найчастіше купують в 2020 році

«Главком» вже розповідав про кращі смартфони, які можна купити в Україні в 2020 році. У цей рейтинг увійшли найбільш «просунуті» моделі від передових виробників техніки. У цьому ж огляді ми поговоримо про вітчизняні бестселери.

Інші словами можна сказати, що перед вами топ-10 кращих смартфонів 2020 року, за які українці голосують своїм гаманцем.

Як формувалася добірка

Офіційної статистики продажів смартфонів в Україні за моделями не існує. Пояснюється це багатьма факторами. Один з головних - «сірий» імпорт. Тобто, багато пристроїв просто неможливо відстежити.

Тому, щоб підготувати добірку найбільш продаваних телефонів в Україні, ми вирішили проаналізувати найпопулярніші вітчизняні онлайн-сервіси та магазини, які спеціалізуються, в тому числі, і на продажу смартфонів.

При складанні рейтингу ми брали до уваги моделі, які займають лідируючі позиції в розділі «популярні». Тобто ті пристрої, які найчастіше купують в онайлн-магазинах.

Звичайно, такий підхід теж не можна назвати ідеальним. Однак він найбільш репрезентативний в українських реаліях.

Найпопулярніші смартфони в Україні: ТОП-10

Моделі розташовані в зворотному порядку - від менш до більш популярних.

10. iPhone Xr

iPhone XriPhone Xr

iPhone Xr не найактуальніша модель від Apple. Однак вона як і раніше користується високим попитом. Більш того, саме Xr став найбільш продаваним смартфоном в світі за результатами 2019 року. Телефон добре тримає заряд, має безліч флагманських функцій, при цьому коштує відносно недорого. Якщо це слово, звичайно, взагалі можна застосувати по відношенню до продукції Apple.

Екран. У Xr, як і у інших сучасних моделей iPhone, є «чубчик», який вторгається в простыр вашого екрану. Однак з часом ви до цього звикнете. І він перестане вас дратувати, коли ви дивитись фільми і фотографії. Тим більше, потрібно пам'ятати, що Apple довелося піти на цей компроміс, щоб вставити фронтальну камеру з функцією Face ID (розпізнавання власника по обличчю) та інші датчики, які дозволяють телефону творити чудеса.

6,1-дюймовий дисплей відмінно передає яскраві кольори. Однак він все ж не так крутий, як дисплей iPhone Xs.

Камера. На досвідчених користувачів iPhone камера Xr не справить враження. Не можна сказати, що вона погана. Іноді вона відмінно справляється зі своєю роботою. Однак в цілому за своїми можливостями камера поступається тому ж Xs.

Батарея. iPhone Xr демонструє відмінні показники автономності. Деякі експерти навіть стверджують, що Xr тримає заряд краще, ніж будь-який інший iPhone. Батарея без жодних проблем тримає заряд протягом дня.

9. Samsung Galaxy A71

Samsung Galaxy A71Samsung Galaxy A71

Samsung продовжує проявляти активність в сегменті недорогих смартфонів. І Galaxy A71 - одна з останніх новинок компанії в цьому напрямку. У цьому смартфоні є все, що потрібно сучасному покупцеві: великий екран, безліч камер і хороша автономність роботи.

Екран. Galaxy A71 - це смартфон з величезним 6,7-дюмовий дисплеєм, який займає практично всю передню поверхню. Виробник лише залишив невеликі рамки з боків і місце під фронтальну камеру, яка розташовується у верхній частині екрану по центру.

Роздільна здатність екрану – Full HD +, що забезпечує хорошу деталізацію картинки. В дисплей також вбудований сканер відбитків пальців і датчик для розблокування по обличчю.

Камера. Одна із сильних сторін Galaxy A71 - це камери. Фронтальна - на 32 Мп - дозволяє робити хороші знімки навіть при не найкращому освітленні. У задній модуль помістили чотири камери, головна з яких на 64 Мп. Ви також отримуєте 5-мегапіксельну камеру для зйомки крупним планом і розмиття фону.

Батарея. Ще одна сильна сторона Galaxy A71 - батарея. Samsung оснастив смартфон акумулятором ємністю 4 500 міліампер-годин. Це більше, ніж, наприклад, у Galaxy S10 Plus (4100 мАг) і Galaxy Note 10 Plus (4300 мАг).

8. iPhone Xs

iPhone XsiPhone Xs

Зовні iPhone Xs фактично є копією «десятки», яка дебютувала в 2017 році. Однак у Xs були покращені динаміки, камера, а також оптимізована робота батареї.

Екран. iPhone Xs має той самий OLED-дисплей, що і iPhone X - з такою ж роздільною здатністю і щільністю пікселів. Однак динамічний діапазон був збільшений на 60%, що дозволило поліпшити деталізацію зображення. Втім, експерти відзначають, що ці зміни можна помітити, тільки якщо порівнювати смартфони «обличчям до обличчя».

Камера. На задній панелі iPhone Xs розміщена подвійна 12-мегапіксельна камера, один телеоб'єктив для масштабування, і ще один стандартний ширококутний об'єктив. В цілому знімки, зроблені на Xs, можуть порадувати хорошою деталізацією і яскравими кольорами.

Батарея. Apple ніколи не була лідером ринку з точки зору автономності смартфонів. І iPhone Xs в цьому плані не є винятком. Так, він краще за своїх попередників, але йому далеко до рекордних показників. В середньому батареї вистачає на день, однак краще все ж мати зарядку під рукою.

7. Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51 - класичний представник середнього класу, який нагородили парою флагманських функцій. Покупці цього телефону отримують великий екран і «живучу» батарею.

Екран. Galaxy A51 має 6,5-дюймовий Super AMOLED екран, який займає практично всю передню панель. Завдяки дисплею Full HD + картинка виглядає яскраво і барвисто. А деталізація - на високому рівні. Фронтальна камера, яка розміщена вгорі по центру, «краде» мінімум корисного місця.

Камера. Можливо, за деякими характеристиками Galaxy A51 - далеко на кращий телефон. Однак він не підведе вас, коли вам знадобиться хороша фотографія. Фронтальний 32-мегапіксельний об'єктив відмінно підходить для селфі-фото.

Позаду - чотири камери. Основна - на 48 мегапікселів. Компанію їй складають два 12-мегапіксельних об'єктива зі 123-градусним кутом огляду. Окремий об'єктив на 5 мегапікселів - для макрозйомки і портерних фото з розмитим фоном.

Батарея. Galaxy A51 оснащується батареєю ємністю 4 000 міліампер-годин, що непогано для телефону в цьому ціновому сегменті. Втім, вона все ж менше, ніж Galaxy A71.

6. Xiaomi Mi 9T

Xiaomi Mi 9TXiaomi Mi 9T

За деякими характеристиками Xiaomi Mi 9T не поступається флагманським смартфонам. При цьому він коштує значно дешевше, ніж, наприклад, Samsung Galaxy Note 10 Plus або Huawei P30 Pro.

Екран. Mi 9T має 6,39-дюймовий AMOLED дисплей, який покриває майже 92% фронтальної поверхні. Екран має мінімальні рамки, а фронтальна камера схована в окремий висувний блок, тож нічого не заважає насолоджуватися картинкою.

Камера. Mi 9T оснащується модулем з трьома камерами - широким, надшироким кутом огляду і телеоб'єктивом. При хорошому освітленні смартфон робить відмінні фотографії. Однак в цілому він поступається своїй старшій версії - 9T Pro, яка має HDR-функцію (якщо ця функція включена, при натисканні спуску камера робить знімки з трьома різними рівнями витримки і об'єднує їх в одне зображення).

Батарея. Xiaomi Mi 9T оснащується акумулятором ємністю 4 000 міліампер-годин, що дозволяє смартфону без проблем «доживати» до вечора. При цьому в запасі ще залишається близько 20% заряду. Mi 9T також підтримує швидку зарядку до 18 Вт.

5. Xiaomi Redmi Note 8T

Xiaomi Redmi Note 8TXiaomi Redmi Note 8T

Redmi Note 8T - цілком гідний телефон за свої гроші. У нього є все найнеобхідніше. А деякі опції навіть можна назвати флагманськими.

Екран. Рамки екрану тут куди більше, ніж на Xiaomi Mi 9T. Особливо впадає в очі «підборіддя», на якому навіть вмістився напис Redmi. Тим не менше, сам екран все одно значних розмірів - 6,3 дюйма.

Роздільна здатність дисплея - Full HD +. Кольори виглядають дещо приглушено, що не дивно для смартфона за ці гроші. Фронтальну камеру розмістили вгорі дисплея по центру.

Камера. У задньому модулі розмістилося чотири камери. Головна - на 48 мегапікселів, Ультраширокий - на 8 Мп, для макрозйомки - на 2 Мп, і сенсор глибини - на 2 Мп. Ширококутний об'єкт зі своїм завданням справляється добре, майже не спотворюючи зображення по краях. А ось макрозйомка не особливо вражає. Але що вас дійсно має здивувати, так це велика кількість режимів зйомки.

Батарея. Ємність акумулятора Redmi Note 8T - 4 000 міліампер-годин, що дуже непогано, з огляду на невисоку вартість смартфона. А враховуючи те, що смартфон має не найяскравіший дисплей і не найспритніший процесор, цілком можливо, що заряду вам буде вистачати на кілька днів.

4. Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10eSamsung Galaxy S10e

Galaxy S10e можна визначити як флагманський смартфон Samsung за відносно невисокою ціною.

Екран. За сучасними мірками Galaxy S10e має невеликий AMOLED-екран - 5,8 дюйма. За якістю картинки він цілком відповідає флагманській S-лінійці: кольори яскраві і чіткі.

Камера. На задній панелі у Galaxy S10e дві камери. Основна - на 12 мегапікселів, і надширокий об'єктив на 16 мегапікселів і з кутом огляду 123 градусів, який захоплює дивовижну кількість об'єктів з боків кадру.

На думку експертів, при яскравому світлі Galaxy S10e робить фотографії навіть краще, ніж iPhone Xs Max і Huawei Mate 20 Pro. Однак зі зйомкою в темну пору доби не все так добре.

Батарея. Батарея Galaxy S10e не може похвалитися видатними показниками. По-перше, її ємність всього 3 100 міліампер-годин, чого вистачає всього на день. По-друге, смартфон підтримує швидку зарядку лише до 15 Вт, що також далеко не рекордний показник.

Зате у Galaxy S10e є функція Wireless PowerShare. Тобто, його можна використовувати як Power Bank.

3. Samsung Galaxy M31

Samsung Galaxy M31Samsung Galaxy M31

Galaxy M31 дебютував в 2020 році і вже встиг потрапити до категорії «популярні смартфони». Вочевидь, це сталося завдяки гарному співвідношенню ціни і якості. Головний козир смартфона - дуже «живуча» батарея.

Екран. Galaxy M31 має SuperAMOLED-дисплей діагоналлю 6,4 дюйма. Експерти відзначають, що для свого цінового сегменту картинку смартфон видає непогану. При цьому дисплей має хороший запас яскравості, що дозволить без жодного дискомфорту використовувати його в сонячний день.

Є два режими передачі кольору: природні і насичені кольори. Кути огляду неідеальні - при нахилах видно зеленуватий відтінок.

В екран вбудований датчик розпізнавання обличчя. А ось сканер відбитків пальців винесено на задню панель.

Камера. Задній модуль камери має чотири об’єктиви:

  • основний - 64 Мп;
  • ширококутний - на 8 Мп;
  • для макрозйомки - на 5 Мп;
  • сканер глибини - 5 Мп.

Денні фото на основний об'єктив виходять відмінно - баланс білого і деталізація повинні вас порадувати. Не засмутить смартфон і шанувальників селфі, для яких на передній панелі встановили камеру на 32 Мп.

Батарея. Але що вас точно порадує, так це батарея Galaxy M31. Її ємність - 6 000 міліампер-годин, завдяки чому заряду вам вистачить на кілька днів.

2. Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 ProXiaomi Redmi Note 8 Pro

Redmi Note 8 Pro один з найпопулярніших смартфонів в Україні. Смартфон цінують за відносно невисоку ціну при дуже хороших характеристиках.

Екран. Redmi Note 8 Pro має великий 6,53-дюймовий дисплей з невеликими рамками і вирізом під фронтальну камеру. Кути огляду хороші, спотворень квітів під кутом немає.

Дивитися YouTube-відео і грати дуже зручно, а ось керувати смартфоном однією рукою на ходу часом важко.

Камера. Основний об’єктив заднього модулю камери має 64 Мп. Крім цього, у камери Note 8 Pro є ще три додаткових об’єктива:

  • ширококутний – на 8 Мп;
  • датчик глибини – 2 Мп;
  • окремий – для зйомки макро.

Якість фотозйомки на основну камеру приємно дивує. Хороша деталізація, широкий динамічний діапазон - здається, ніби знімаєш на смартфон вищого рівня.

Батарея. Акумулятор ємністю 4 500 міліампер-годин - запорука гарної автономності. Однак, її трохи знижує IPS-дисплей з більшим енергоспоживанням, ніж у AMOLED-матриць.

1. iPhone 11

iPhone 11iPhone 11

iPhone 11 - один з найбільш просунутих смартфонів на ринку. Він має великий дисплей і відмінну камеру, яка дозволяє робити приголомшливі знімки, як в світлий, так і в темний час доби.

Екран. iPhone 11 має 6,1-дюймовий дисплей - менший ніж у більш дорогої версії iPhone 11 Pro. Та й якість картинки тут буде гірша. У більш дешевої версії ви не отримаєте такого різноманіття кольорів, ні глибокого чорного, ні яскравого білого.

Однак не варто думати, що екран iPhone 11 поганий. Він чіткий і яскравий, просто не топовий, як у iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max.

Камера. Один з головних плюсів цього смартфона - це камера. На задній панелі iPhone 11 розміщено два об’єктива на 12 мегапікселів кожен. Це зв'язка звичайної камери і ширококутний об'єктив.

iPhone 11 вміє робити приголомшливі нічні знімки. Налаштування дозволяють робити знімки в темний час доби майже як удень.

Батарея. iPhone 11 має непогану автономність. Вона практично така сама, як уXr. І його заряду без проблем вистачить до кінця робочого дня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: