ТОП-10 кращих смартфонів 2020

ТОП-10 кращих смартфонів 2020
Samsung Galaxy Fold

Найкращі флагманські смартфони у 2020 році

«Главком» підготував рейтинг кращих флагманських смартфонів, які можна купити в 2020 році. До нього увійшли 10 «топових» моделей від найбільших світових виробників телефонів. Сьогодні в число таких, перш за все, входять Apple, Samsung, Huawei і Xiaomi.

Щоб скласти добірку «кращих з кращих», ми проаналізували найбільш актуальні огляди провідних профільних видань, які постійно тестують безліч пристроїв.

Крім цього ми враховували специфіку ринку України. Наприклад, західні фахівці до чилса кращих смартфонів 2020 року відносять Google Pixel 4. Однак в Україні цей девайс офіційно не представлений. Більш того, його функціонал в нашій країні обмежений. Отже, було б нерозумно включати його в «десятку» переможців.

Також не можна не рахуватися з популярністю серед українців такого бренду, як Xiaomi. Хоча в Європі і США китайську марку не дуже шанують. Втім, деякі експерти впевнені, що «Сяомі» робить хороші смартфони з точки зору співвідношення ціни і якості.

Лідерами ж, як в Україні, так і світі, залишаються одвічні конкуренти Apple і Samsung. У сегменті високотехнологічних пристроїв їм майже немає рівних.

Серед китайських брендів найсильнішим виглядає Huawei, навіть незважаючи на конфлікт з владою США, який позбавив китайську компанію можливості, використовувати сервіси Google (хоча, насправді, є додатки, які дозволяють це робити).

ТОП-10 кращих флагманських смартфонів 2020

Samsung Galaxy S20/S20 Plus

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 – один з найсвіжіших флагманів. І багато західних експертів називають його найкращим смартфоном на даний момент. Це стосується, як S20, так і більшою модифікації S20 Plus, адже різниця між цими телефонами мінімальна.

Екран. Обидва пристрої мають дисплей, який виділяється на тлі інших. Екран має частоту оновлення 120 герц (це означає, що оновлення відбувається 120 разів на секунду). А це означає, що картинка не буде смикатися навіть під час швидкого скролінгу і «геймінгу».

Батарея. Батарея на Galaxy S20 і S20 Plus тримає заряд не так довго, як хотілося б. Однак вона все ж продуктивніше, ніж у S10. І в цілому заряду має вистачати на день.

Обидва пристрої оснащені функцією бездротової зарядки, а також Reverse Power Share – функцією, яка дозволяє віддавати заряд іншому смартфону.

Камера. Samsung поліпшив камери на Galaxy S20 в порівнянні з попередньою моделлю. Це не так очевидно на папері, однак експерти стверджують, що було доопрацьовано програмне забезпечення.

Висновок. Samsung Galaxy S20 зібрав в собі всі найбільш передові технології, які сьогодні можна зустріти в світі смартфонів. Якщо ви шанувальник фотографії, беріть збільшену версію S20 Plus, адже вона оснащена поліпшеною задньої камерою. Але в цілому обидва телефони хороші.

iPhone 11 Pro/11 Pro Max

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro і 11 Pro Max – кращий телефон, який на даний момент пропонує американська Apple. Якщо ви шанувальник саме цього бренду, то нічого більш просунутого ви просто не знайдете. Єдиний його мінус – ціна.

Різниці між iPhone 11 Pro і 11 Pro Max, крім розміру, практично немає. Саме тому два телефони розглядаються як одна модель.

Екран. Розмір дисплея – головна дилема для покупців iPhone 11 Pro. Який розмір вибрати: стандартний 5,8-дюймовий, яким простіше користуватися однією рукою, або 6,5-дюймовий Pro Max, який прекрасно підходить для фільмів та ігор. Щоб ви не вибрали, ви отримаєте відмінний екран, який гарантує вибух соковитих кольорів.

Батарея. Акумулятор 11 Pro тримає заряд довше, ніж попередні покоління iPhone. Однак на диво теж розраховувати не варто. Як і у більшості сучасних смартфонів, батареї 11 Pro вистачає приблизно на день.

Камера. При розробці iPhone 11 Pro американці особливу увагу приділили камерам. Звичайно, дизайн задньої панелі вийшов спірним і сподобався не всім. Однак він став платою за те, що Apple вдалося інтегрувати в смартфон камери, які роблять прекрасні фотографії.

Висновок. iPhone 11 Pro коштує дорожче, ніж стандартний iPhone 11. Однак смартфон вартий цих грошей, якщо вам дійсно потрібно найактуальніші розробки в світі мобільних телефонів.

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

P30 Pro – кращий смартфон Huawei на сьогодні. Хоча зовсім скоро на зміну йому прийде P40 Pro. Проте поки новинка не добралася до споживачів, говорити про її якості передчасно.

Як відзначають експерти, для тих, хто не прив'язаний до іменитих брендів і не має забобонів щодо китайської продукції, Huawei P30 Pro цілком може бути кращим телефоном на сьогодні.

Головний мінус P30 Pro і Huawei в цілому – це торгова війна з США. Через санкції виробник не має доступу до популярних сервісів Google. І хоча компанія пообіцяла підтримувати вже випущені телефони, залишається неясним, як довго вони ще будуть отримувати оновлення.

Екран. Великий 6,7-дюймовий екран має роздільну здатність Full HD +. При цьому він яскравий, чіткий і барвистий, що дозволить вам отримувати задоволення від перегляду фільмів і фотографій.

Батарея. Час «життя» акумулятора Huawei P30 Pro має вас порадувати. Як правило, ввечері у смартфона залишається ще 30% заряду.

Камера. Найсильніша сторона P30 Pro – це, безумовно, камери. Смартфон має 5- і 10-кратний зум. Його камери також відмінно справляються зі своєю роботою при поганому освітленні.

Висновок. P30 Pro – це не тільки флагман для Huawei (поки не стартував продаж P40 Pro, що станеться зовсім скоро). Даний смартфон задає нові стандарти для індустрії мобільних телефонів в цілому. Робота його камер вражає, а заряду батареї вистачає більше, ніж на день, що є дуже хорошим показником для сучасного смартфона з великим екраном і високою продуктивністю.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

Розмови про «гнучкі» смартфони ходили вже давно. І ось нарешті вони почали з'являтися. Один з яскравих представників подібних пристроїв – Galaxy Fold. І це не просто флагман Samsung. «Фолду» відведена роль піонера індустрії.

Екран. Головна фішка екрану Galaxy Fold в тому, що він складається навпіл. У складеному стані його розмір становить 4,6 дюйма. У розкладеному – 7,3 дюйма. При цьому на екран можна виводити одночасно три додатки.

Дисплей відмінно підходить для перегляду відео. Також на ньому зручно користуватися навігацією, адже на великому екрані поміщається багато об'єктів, які знаходяться навколо вас.

Мабуть, єдиний мінус екрану полягає в тому, що місце, де він складається навпіл, під певним кутом все ж таки видно.

Також смартфон має додатковий 4,6-дюймовий екран на передній зовнішній панелі.

Батарея. Час «життя» акумулятора дуже сильно залежить від того, як використовувати смартфон. Якщо користуватися ним переважно як «дзвонилкою», то заряду вистачить приблизно на півтора дня. Але якщо ви будете часто використовувати великий екран, то Galaxy Fold не «доживе» і до кінця дня.

Камера. Galaxy Fold буквально нашпигований камерами. Samsung розмістив:

  • одну камеру – на передній панелі;
  • дві камери – на внутрішній стороні смартфона;
  • три камери – на задній панелі.

В цілому за якістю фотографій камери можна порівняти з тими, що встановлені на двох інших моделях серії Galaxy – S10 Plus і Note 10. Вони роблять гарні знімки, але їх не можна назвати видатними.

Висновок. Якщо ви хочете справити враження на оточуючих, то, поза всяким сумнівом, Samsung Galaxy Fold – це те, що вам потрібно. Однак подумайте двічі, чи варті «понти» того, щоб віддавати за них близько $2 000.

В цілому поки що Fold не виглядає, як практичний пристрій на кожен день. Але він, безумовно, випередив свій час.

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro

OnePlus 7T Pro

7T Pro – кращий телефон китайського виробника OnePlus. Пристрій являє собою оновлену версію 7 Pro (якщо у вас уже є 7 Pro без індексу T, то в оновленій версії для вас особливого сенсі немає).

Екран. Одне з головних достоїнств OnePlus 7T Pro – великий чудовий дисплей. Він сміливо може конкурувати з будь-яким іншим «топовим» смартфоном. При цьому не потрібно забувати, що 7T Pro коштує дешевше, ніж флагмани Apple і Samsung.

Батарея. Акумулятор 7T Pro тримає заряд чудово. І навіть якщо ви будете активно користуватися смартфоном, навряд чи вам вдасться повністю розрядити батарею до кінця дня.

Камера. 7T Pro робить гарні знімки. Але у нього не найкращі камери, які можна знайти на ринку смартфонів. Очевидно, саме камери стали одним з компромісів, на який довелося піти OnePlus, щоб знизити витрати на виробництво.

Тим не менш, ви отримуєте три камери на задній панелі. І одну – спереду.

Висновок. За багатьма характеристиками OnePlus 7T Pro не поступається флагманським смартфонам від Apple і Samsung. При цьому він коштує дешевше, ніж конкуренти.

Xiaomi Mi 9T Pro

Xiaomi Mi 9T Pro

Xiaomi Mi 9T Pro

Якщо у вас не вистачає грошей на Huawei P30 Pro, ви сміливо можете розглядати Xiaomi Mi 9T Pro. Смартфони схожі за характеристиками. При цьому Xiaomi обійдеться вам дешевше.

Екран. Mi 9T Pro має 6,39-дюймовий дисплей Super AMOLED з роздільною здатністю Full HD +. Виробник вирішив не «красти» місце н передній панелі під селф-камеру (тут камера висувна), завдяки чому екран вийшов максимально великим.

Батарея. Акумулятор Mi 9T Pro добре тримає навантаження і, як правило, до кінця дня ще залишається близько 20% заряду. А 90-хвилинне відео в форматі Full HD, що відтворюється на повній яскравості, розряджає батарея лише на 10%.

Також Mi 9T Pro підтримує швидку зарядку до 27 Вт. Хоча поставляється із зарядним пристроєм на 18 Вт.

Камера. У Mi 9T Pro три камери ззаду, які забезпечують широкий, надширокий і «телеоб’єктивний» кут огляду. При хорошому освітленні якість фотографій нарікань не викликає.

Для зйомки при менш інтенсивному освітленні смартфон оснащений функцією HDR. Якщо ця функція ввімкнена, при натисканні спуску камера робить знімки з трьома різними рівнями витримки і об'єднує їх в одне зображення з шикарною передачею кольору і експозицією.

В цілому Mi 9T Pro робить хороші фотографії. Однак у Huawei P30 Pro і Samsung Galaxy S20 якість зйомки все ж краще. Але і коштують вони дорожче.

Висновок. Xiaomi Mi 9T Pro – далеко не ідеальний смартфон. Він не підтримує бездротову зарядку, не має захисту від вологи і не здатний вам запропонувати хороший стереозвук. Але з мінусами цього телефону легко змиритися, якщо згадати, що він коштує помітно дешевше своїх конкурентів.

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus

Samsung Galaxy Note 10 Plus – один з найбільших телефонів в світі. У комплекті до нього йде стилус. Якщо ви любите подібні пристрої, навряд чи ви знайдете щось краще, ніж цей смартфон.

Так, Note 10 Plus – недешевий. Однак він увібрав в себе кращі технічні характеристики, які може мати смартфон в 2020 році.

Екран. Galaxy Note 10 Plus має великий – 6,8 дюйма – екран з роздільною здатністю Quad HD +. Єдиною «перешкодою» на дисплеї є фронтальна камера, яка, втім, менш нав'язлива, ніж «чубчик» у iPhone. В іншому ж екран займає практично всю передню поверхню телефону. Якість передачі картинки, як завжди у Samsung, на високому рівні.

Батарея. В середньому заряду акумулятора Galaxy Note 10 Plus цілком вистачає на день. А підтримка швидкої зарядки дозволяє оперативно поповнити «запаси» батареї.

Камера. Налаштування камери у Galaxy Note 10 Plus не найкращі на ринку. Але вона більш, ніж добре справляється зі своєю роботою, а також має безліч кумедних функцій, з якими можна дуже довго гратися.

Висновок. Samsung Galaxy Note 10 Plus – відмінний смартфон. Однак він підійде тільки тим, хто шукає телефон з великим екраном і готовий заплатити за це трохи більше, ніж ціна звичайного флагмана.

iPhone 11

iPhone 11

iPhone 11

Звичайно, ви можете сказати, що iPhone 11 – не флагман лінійки Apple. Однак, якщо вам потрібен хороший телефон, нерозумно цю модель скидати з рахунків. Адже вона має цілком флагманські характеристики.

Так, специфікації у цьому телефоні не такі круті, як iPhone 11 Pro або 11 Pro Max. Але ж і коштує він дешевше. Саме тому 11-й iPhone досі користується попитом у шанувальників американської компанії.

Екран. Дисплей iPhone 11 не найкращий серед тих, що може запропонувати Apple. Однак його характеристик цілком вистачає, щоб отримувати задоволення від перегляду фільмів і фотографій.

Батарея. Мабуть, рівень роботи акумулятора можна описати одним словом – «середній». Заряду батареї вам вистачить приблизно на день. Це непогано, але, якщо б ви мали iPhone 11 Pro Max, ви б отримали більше.

Камера. Приблизно та ж ситуація і з камерою. Назвати її поганою не можна. Але у iPhone 11 Pro вона краще.

Висновок. Смартфон iPhone 11 – відмінний варіант, якщо у вас не вистачає грошей на Pro-версію і ви неодмінно хочете саме iPhone. Однак якщо у вас все-таки є можливість взяти iPhone 11 Pro або 11 Pro Max, то, без сумніву, вибір потрібно робити на користь останніх.

Samsung Galaxy S10/S10 Plus

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Незважаючи на те, що вже вийшов Galaxy S20, попередня модель – Galaxy S10 – залишається відмінним смартфоном. Плюс, після виходу «двадцятки», ціни на нього впали.

Екран. Galaxy S10 має Super AMOLED дисплей з вбудованим відбитком пальців. Свого часу цей екран був визнаний кращим серед конкурентів. Він має роздільну здатність QHD +, що забезпечує високу деталізацію зображення.

Батарея. У Galaxy S10 акумулятор був поліпшений в порівнянні з дев'ятою версією. Його ємність збільшили на 400 міліампер-годин. Отже, заряду спокійно вистачає на день. А якщо не сильно навантажувати смартфон, то може вистачити і на півтора дня.

Камера. Три камери Galaxy S10/S10 Plus цілком здатні справити враження. Однак і кращими на ринку їх назвати теж не можна. По суті, вони налаштовані так само, як у S9, але з великою кількістю функцій і режимів зйомки.

Висновок. Galaxy S10/S10 Plus вже колишній флагман Samsung. Однак смартфон зарано відправляти на пенсію. І якщо ви шукаєте хороший телефон Samsung, який би коштував дешевше S20, Galaxy S10 буде хорошим вибором.

Honor View 20

Honor View 20

Honor View 20

Бренд Honor належить компанії Huawei з усіма плюсами і мінусами, що з цього випливають. Смартфон має відмінну камеру. Але через санкції США коректна робота сервісів Google під великим питанням.

Екран. View 20 має великий 6,4-дюймовий дисплей. Екран припаде до смаку шанувальникам ігор, адже фронтальна камера тут розташована не по центу, а в лівому верхньому кутку, і не заважає грати.

Звичайно, дисплей Honor View 20 не йде ні в яке порівняння з екранами флагманів Samsung. Однак китайський телефон і коштує значно дешевше.

Батарея. Ємність акумулятора – 4 000 міліампер-годин – одна із сильних сторін View 20. Одного заряду може сміливо вистачити на півтора дня. А особливо економним вистачить і на два.

Камера. View 20 – перший в світі смартфон з задньої камерою на 48 Мп.

Висновок. Задня камера з високою роздільною здатністю, нестандартне розміщення фронтальної камери, «живуча» батарея – саме завдяки цим якостям Honor View 20 заслуговує на увагу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: