Скандальна справа Семочка: чому мовчать Порошенко, СБУ та розвідка

Скандальна справа Семочка: чому мовчать Порошенко, СБУ та розвідка
Сергій Семочко

Жодної публічної реакції за два тижні після розслідування про майно і російські паспорти родини розвідника Сергія Семочка

На початку жовтня програма «Наші Гроші з Денисом Бігусом» оприлюднила розслідування про Сергія Семочка – колишнього високопосадовця СБУ, а нині першого замголови Служби зовнішньої розвідки. В програмі розповідається, як Семочко, на чолі економічної контррозвідки СБУ, втручався у закупівлі ліків для діалізу, що спричинило зупинку закупівель і нестачу препаратів.

Пацієнти в програмі розповідали, як для того, щоб вижити, користувалися простроченими препаратами. Постачальники називали приголомшливі цифри: 200 померлих. А також стверджували, що управління Семочка збирало з фармдистриб’юторів данину – від 100 тис.дол. – за невтручання СБУ у фармбізнес.

Журналістам, попри засекречену декларацію, вдалося вирахувати родину чиновника і виявити, що за останні три роки її члени скупили три маєтки в Козині загальною вартістю близько 8 млн дол., що не корелює з  офіційними доходами родини.

Окрім того виявилося, що родина новоспеченого розвідника має російські паспорти і часто буває на території анексованого Криму.

Однак, за два тижні після розслідування про майно і російські паспорти родини розвідника Сергія Семочка - СБУ, Зовнішня розвідка і Президент, котрий його туди призначив, не надали жодної публічної реакції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: