Втратив ноги на війні, але пробіг марафон: приголомшливе відео українського захисника

Втратив ноги на війні, але пробіг марафон: приголомшливе відео українського захисника
Артем Мороз пробіг 5 км на протезах
фото: Сніданок

Чоловік мріяв взяти участь у бостонських змаганнях

Військовий Артем Мороз із позивним Тьомич, який втратив на передовій під час боїв на Херсонщині обидві нижні кінцівки, взяв участь у знаменитому Бостонському марафоні. Чоловік пробіг дистанцію на протезах, штовхаючи коляску, на якій сиділа його помічниця. Про такий приклад сталевої волі та незламного духу повідомили побратими ветерана з Київського 206 батальйону територіальної оборони ЗСУ у Facebook.

Командир відділення 206-го батальйону столичної ТрО втратив ноги сім місяців тому через вибух міни, коли проходила контрнаступна операція в Херсонській області, й українські воїни вигнали російських окупантів з території регіону за річку Дніпро.

«Він мріяв прийняти участь в Бостонському марафоні і ось результат: Артем – один з марафонців. Незважаючи на короткий термін загоєння ран, всупереч заборонам і пересторогам наш побратим пробіг марафон на протезах», – йдеться у публікації.

Ще у листопаді 2022-го військовий розповідав про мвою мету: «У мене є мрія і навіть не мрія, а ціль. Взяти участь в Іграх нескорених (Invictus Games) та особливо взяти участь у Бостонському марафоні, який відбудеться наступного року 17 квітня в Бостоні США. Я хочу пробігти з нашим прапором та Тарасом Шевченком біля серця».

«Він мав би їхати на візку, і штовхати, працювати руками. Але він помінявся зі своєю асистенткою ролями, вона сіла на візок, а він використовував візок як опору та штовхав», – розповіла про ветерана журналістка Марічка Падалко.

Бостонський марафон – один із найстаріших і найпрестижніших у світі марафонських забігів, найстаріший з марафонських забігів, що проводяться щорічно.

До слова, Марічка Падалко пробігла на змаганні 42 км, щоб привернути увагу для України та зібрати гроші для благодійної організації, яка надсилає свою допомогу в країну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: