Дослідницька місія BepiColombo вилетіла до Меркурія

Дослідницька місія BepiColombo вилетіла до Меркурія
Запуск ракети Ariane 5
Фото: ESA

Вчені розраховують вивчити склад поверхні Меркурія, навколишнього простору, а також оцінити геологічну історію розвитку планети

З космодрому Куру у французькій Гвіані 20 жовтня стартувала ракета Ariane 5, яка відправила у семирічну подорож до Меркурія через 9 млрд кілометрів дослідницьку місію BepiColombo.

Це спільний проект Європейського космічного агентства і Японського агентства аерокосмічних досліджень, вартістю 1,85 млрд доларів. 

BepiColombo складається з двох апаратів, які вивчатимуть Меркурій на різних орбітах: європейський Mercury Planetary Orbiter і японський Mercury Magnetospheric Orbiter. 

Меркурій вважається однією з найменш досліджених планет у Сонячній системі. Вивчати його дуже складно через близькість до Сонця. Гравітаційне поле зірки дуже легко може втягнути зонд, і щоб цього не сталося, розроблена спеціальна траєкторія з обльотом найближчих планет. Крім того, апарату доведеться витримувати температуру до 350 градусів. 

Загальна вага BepiColombo становить 4,1 тонни, з яких половина — пальне. Космічний апарат буде використовувати електроракетні двигуни, а для економії палива впродовж польоту він здійснить дев'ять гравітаційних маневрів - навколо Землі, двічі навколо Венери і шість разів навколо Меркурія.

Вчені розраховують вивчити склад поверхні Меркурія (раніше вважалося, що у нього металеве ядро), навколишнього простору, а також оцінити геологічну історію розвитку планети.

Як відомо, 11 жовтня під час запуску в космос корабля «Союз МС-10» з новим екіпажем МКС сталася аварія, і була здійснена аварійна посадка.

Екіпаж корабля живий і вийшов на зв'язок.

Виконавчий директор «Роскосмосу» з пілотованих програм Сергій Крикальов повідомив, що аварія російської ракети «Союз-ФГ» пов’язана з зіткненням елементів при розділенні першого і другого ступенів носія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: