Генпрокурор Вашингтона подав до суду на Facebook

Генпрокурор Вашингтона подав до суду на Facebook
Позов має на меті змусити Facebook виконувати власні обіцянки щодо захисту приватності користувачів

«Facebook не захистив приватність своїх користувачів і обдурив їх», - йдеться у поданні генпрокурора

Генеральний прокурор столиці США міста Вашингтон (округ Колумбія) подав судовий позов проти компанії Facebook. Позов стосується надання доступу до даних користувачів Facebook компанії Cambridge Analytica.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на The Hill.

Отримані компанією дані нібито могли бути використані для впливу на результат виборів президента США у 2016 році, втручання в їх перебіг.

 «Facebook не захистив приватність своїх користувачів і обдурив їх щодо того, хто мав доступ до їхніх даних і як ці дані використовувалися. Facebook піддав ризику маніпуляцій дані користувачів, дозволивши таким компаніям, як Cambridge Analytica та інші, доступ до особистих даних без згоди користувачів», - йдеться в поданні генпрокурора Вашингтона Карла Расіна.

Як підкреслив прокурор, позов має на меті змусити Facebook виконувати власні обіцянки щодо захисту приватності користувачів.

Як повідомлялося раніше, в березні навколо Facebook розгорівся скандал, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свій додаток в соцмережі збирала дані користувачів.

Передбачалося, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу. Cambridge Analytica могла отримати дані загалом 87 млн користувачів соцмережі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: