Дослідники міста Помпеї знайшли кімнату для рабів (фото, відео)

Дослідники міста Помпеї знайшли кімнату для рабів (фото, відео)
Помпеї було знищено в 79 році нашої ери, коли сталося виверження вулкана Везувій
Фото: Facebook Pompeii - Parco Archeologico

Археологи виявили у передмісті античного міста Помпеї неушкоджену кімнату, в якій могли жити раби

Археологи виявили у передмісті античного міста Помпеї неушкоджену кімнату, в якій могли жити раби. Кімната є частиною вілли. Про це повідомляє археологічний парк «Помпеї».

Площа знайденої кімнати – 16 кв. м. Дослідники виявили в ній три дерев'яних ліжка та скриню з предметами. На думку археологів, у кімнаті могла мешкати сім'я, яка виконувала щоденну роботу у будинку господаря.

Під ліжками в кімнаті також були виявлені амфори для зберігання особистих речей та керамічні глеки. Також тут знайшли дерев'яну скриню, в якій були металеві та тканинні предмети, схожі на частини кінської упряжі. На одному з ліжок було знайдено вал колісниці.

Ліжка були зроблені з дощок, переплетених між собою мотузками. Одне із них було меншим за інші – 1,4 м. Вчені вважають, що воно призначене для дитини. Єдиним джерелом світла в кімнаті було невелике вікно угорі, на стінах не було жодних прикрас.

Місто Помпеї було знищено в 79 році нашої ери, коли сталося виверження вулкана Везувій. Тоді з 20 тис. жителів загинуло близько 2 тис. Наразі Помпеї є музеєм просто неба, тут тривають археологічні розкопки.

Нагадаємо, у Луцьку археологи виявили та дослідили унікальну стародавню споруду – Кафедральний Собор Святої Трійці, який був споруджений у XV столітті спочатку як дерев'яна святиня, а згодом у XVI столітті вже відбудований як кам'яний храм. Цей собор називають «Матір'ю костелів на Русі».

Як повідомлялося, на Хмельниччині археологи знайшли стародавню шахову фігуру та невідомі руїни замку.

 

Раніше, на розкопках під Черкасами археологи знайшли єгипетські артефакти.

Також, на Дніпропетровщині розкопали місце поховання вождів і шаманів.

До слова, у Спілці археологів стурбовані через те, що в Міністерстві культури постійно гальмують із дозволами на проведення археологічних досліджень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: