Генасамблея ООН затвердила глобальний міграційний пакт

Генасамблея ООН затвердила глобальний міграційний пакт
Засідання Генасамблеї ООН

Пакт підтримала 181 країна, дві країни проголосували проти нього

Генеральна Асамблея ООН під час засідання у понеділок, 17 грудня, у Нью-Йорку остаточно затвердила міграційний пакт.

Під час голосування документ підтримали 181 з 193 країн-членів, повідомляє Deutsche Welle.

США та Угорщина проголосували проти, три країни утрималися від голосування, представники інших країн були відсутні на засіданні. У документі закріплені 23 цілі, зокрема координація зусиль держав у порятунку життів мігрантів, забезпечення доступних шляхів регульованої міграції, боротьба проти контрабанди людьми, допомога в інтеграції і усунення дискримінації.

Міграційний пакт не є зобов'язуючим з правового погляду, але накладає на країни політичні зобов'язання. Метою є, зокрема, забезпечити кращу підтримку найбільшим країнам прийому мігрантів. За даними ООН, найбільше біженців проживає у Туреччині, Пакистані, Уганді та Лівані. Німеччина також належить до десятки країн світу, які приймають найбільше біженців.

Нагадаємо, що ініційований ООН «Всесвітній пакт за безпечну, впорядковану і регульовану міграцію» ухвалили 10 грудня під час конференції в Марокко, однак він ще потребував затвердження Генеральною Асамблеєю ООН.

Так званий Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію був розроблений під егідою ООН у липні 2018 року. Документ має рекомендаційний характер і юридично необов'язковий.

У пакті прописані безпечні, впорядковані і засновані на правилах стандарти міграції. В основі 18-місячних переговорів щодо документа було покладено постанову Генасамблеї ООН від вересня 2016 року. Тоді було проведено голосування на підтримку планів ООН, спрямованих на посилення захисту біженців та іммігрантів, а також на розширення підтримки тих країн, які приймають більшість біженців.

США, Польща, Угорщина, Болгарія, Угорщина, Чехія та Австрія, яка очолює ЄС, і деякі інші держави вже висловили сумнів у Глобальному пакті або заявили про відмову приєднуватися до нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: