Глава Каталонії розповів, що може зупинити масові протести

Глава Каталонії розповів, що може зупинити масові протести
Кім Торр

Глава уряду Каталонії зазначив, що після тижня величезних мирних акцій протесту розпочалися жахливі заворушення в другому за величиною місті Іспанії

У понеділок глава Каталонії Кім Торра заявив, що масові протести в регіоні, які часто переростають у сутички з поліцією, триватимуть до тих пір, поки уряд Іспанії не погодиться прислухатися до вимог сепаратистів.

Про це повідомляє Yahoo.

«Якщо ми не сядемо за стіл переговорів, це (масові протести – ред.) не зупиниться», - сказав Кім Торра.

Крім цього, глава уряду Каталонії зазначив, що після тижня величезних мирних акцій протесту розпочалися жахливі заворушення в другому за величиною місті Іспанії та інших північно-східних містах.

Зокрема, протягом п'яти ночей у вуличних боях між радикалами і поліцією 593 осіб отримали поранення ( майже половина з них – працівники поліції) і 194 людини були заарештовані.

Нагадаємо, нещодавно в іспанській Барселоні після шести днів протестів у неділю пройшов антисепаратиський мітинг із закликом покласти край насильству. 

Як відомо, влада Барселони підрахувала, що починаючи з вівторка внаслідок протестів було завдано збитків на суму понад 2,5 млн євро.

Зазначимо, що у суботу лідер Каталонії закликав Мадрид до переговорів на тлі масових заворушень.

Натомість іспанський уряд відмовився від переговорів з бунтівною Каталонією.

У ніч проти неділі поліція Барселони стріляла у протестувальників гумовими кулями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: