Європарламентарі заслухають справу політв’язня Сенцова

Європарламентарі заслухають справу політв’язня Сенцова

Дебати та голосування заплановані у порядку денному пленарної сесії ЄП на четвер

Європарламент наступного тижня розгляне резолюцію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, протиправно ув'язненого в Росії. Дебати та голосування заплановані у порядку денному пленарної сесії ЄП на четвер, 14 червня.

Документ «Щодо Росії, в особливості про справу політичного в’язня Олега Сенцова» розглянуть за проблематикою основоположних свобод, прав людини та демократії загалом.

Як відомо, Олега Сенцова затримали в окупованому Криму 10 травня 2014 року. У Росії йому висунули обвинувачення в підготовці терактів та присудили суворе покарання, яке розкритикували багато держав та міжнародних організацій.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: