Медики назвали перші ознаки раку шкіри

Медики назвали перші ознаки раку шкіри
Варто звертати уваги на родимки, які постійно сверблять, болять, покриваються кіркою або кровоточать
Фото з відкритих джерел

Насамперед слід звертати увагу на будь-які нові родимки або плями, що з'являються після 21 років

Британські медики назвали перші ознаки раку шкіри. Про це повідомляє Express.

За даними фахівців, в першу чергу слід звертати увагу на будь-які нові родимки або плями, що з'являються після 21 років. Також побоювання повинні викликати будь-які зміни плям на шкірі - колір, форма, розмір, текстура.

Крім того, варто звертати уваги на родимки, які постійно сверблять, болять, покриваються кіркою або кровоточать протягом більш ніж трьох тижнів.

При виявленні будь-яких з перерахованих вище ознак, медики рекомендують звернутися до лікаря і пройти обстеження.

У лютому лікарі назвали часто ігноровані симптоми раку. Фахівці відзначають, що деякі з найбільш поширених симптомів онкологічних захворювань можуть не викликати нездужання, тому багато людей не звертають на них уваги.

Вони розповіли, що труднощі з ковтанням можуть бути ознакою раку стравоходу, а захриплість вказувати на рак гортані. Експерти також додали, що варто обов'язково звернутися за медичною допомогою в разі неминаючого здуття живота.

Раніше вчені розробили новий метод лікування раку підшлункової залози, який вважається найбільш смертоносним видом даного захворювання. Дослідники з'ясували, що рак підшлункової можна лікувати за допомогою зміненого вірусу оспи.

Нагадаємо, що онкологи розповіли про спосіб виявити рак легенів за сміхом.

У Канаді інженери університетів Макмастера і Брока створили пристрій для виявлення раку, який працює на зразок моніторів, які використовують діабетики для визначення рівня цукру в крові.

До слова, у ВООЗ розповіли, що допоможе уникнути діабету, раку і проблем з серцем. Також у ВООЗ заявили, що брак фізичних навантажень призводить до 5 млн смертей на рік.

Нещодавно у прокуратурі повідомили, що робітника Національного інституту раку викрили на розкраданні ліків та обладнання для операцій вартістю понад 10 мільйонів гривень.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: