Нафтова криза. Економісти Deutsche Bank спрогнозували, коли у Росії закінчаться гроші

Нафтова криза. Економісти Deutsche Bank спрогнозували, коли у Росії закінчаться гроші
Російська влада пояснює ситуацію зі зниженням вартості нафти картельною змовою і ринковими спекуляціями

Якщо російська нафта Urals буде коштувати $15 за барель, гроші у РФ закінчаться приблизно через два роки

Економісти Deutsche Bank Петро Сідоров і Крістіан Ветошкі спрогнозували, що у РФ ліквідні резерви Фонду національного добробуту (ФНБ) Міністерства фінансів можуть вичерпатися приблизно за два роки. Про це повідомляють російські ЗМІ.

На думку аналітиків, такий сценарій очікується в тому випадку, якщо весь цей час російська нафта Urals буде коштувати $15 за барель.

Відзначається, що на даний момент розмір резервів становить близько $120 мільярдів. За поточним обмінним курсом російської валюти ліквідна частина Фонду еквівалентна приблизно 9 трильйонам рублів.

Аналітики стверджують, що цих коштів достатньо, щоб покривати дефіцит нафтогазових доходів протягом майже двох років. При цьому, якщо ціна Urals досягне $30 за барель, то термін вичерпання резервів буде ближче до шести років.

Як повідомлялося, 22 квітня вартість російської нафти Urals з поставкою в Роттердамі опустилася нижче $10. Станом на вечір вівторка, 21 квітня, вона торгувалася на рівні $9,5 за барель.

Російська влада пояснює ситуацію зі зниженням вартості нафти картельною змовою і ринковими спекуляціями.

Як повідомлялося, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

Нагадаємо, 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

23 квітня стало відомо, що США підозрюють Росію в грі на обвал нафти. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (СFTC) США передбачає, що деякі учасники торгів, пов'язані з Росією, отримали закриті дані про переговори в форматі ОПЕК + і стали грати на ринку, використовуючи інсайдерську інформацію.

До відома, експерти вважають, що Росії доведеться зупиняти нафтовидобуток - зберігати її ніде.

Ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: