Напад на українські кораблі: Стало відомо, які санкції може накласти ЄС на Росію

Напад на українські кораблі: Стало відомо, які санкції може накласти ЄС на Росію

Санкції можуть стосуватися командирів російських кораблів, котрі атакували українські судна

У Брюсселі говорять про можливість накладення дипломатичних санкцій – Польське радіо

На порядок денний ЄС повертається питання про введення нових санкцій проти Росії через її напад на українські кораблі неподалік Керченської протоки. З неофіційних розмов з дипломатами ЄС випливає, що країни, котрі домагалися рішучих кроків з боку Євроспільноти проти Москви, знову спробують втілити цю вимогу у життя. Про це з Брюсселя повідомляє «Польське радіо».

«У Брюсселі говорять про можливість накладення дипломатичних санкцій, бо на економічні обмеження напевно не буде згоди. Можливо, отже, вписати до чорного списку ЄС нових осіб, на яких розповсюджуватиметься заборона в’їзду до Євроспільноти і замороження їхніх активів у Європі. Санкції могли би стосуватися командирів російських кораблів, котрі атакували українські судна, а також їхнього командування і суддів, котрі прийняли рішення про ув’язнення українських моряків у слідчому ізоляторі. Десять країн ЄС, у тому числі й Польща, ще наприкінці листопада закликали ввести відповідні санкції, але тоді одностайності в Європі не було. Країни, що мають із Росією добрі відносини, наполягали на тому, аби зачекати на результати дипломатичних зусиль, які допомогли б звільнити матросів і повернути українські кораблі. Цього, однак, не сталося. Поведінка Росії вибиває аргументи з рук тих країн, котрі закликали почекати із санкціями, – як сказав один з євросоюзних дипломатів», - йдеться у повідомленні кореспондента.

Попередні консультації з цього питання вже стартували у робочих групах експертів. Наступного місяця цьому, зокрема, має бути присвячено зустріч міністрів закордонних справ усіх 28 країн ЄС.

Нагадаємо, в лютому міністри закордонних справ країн Євросоюзу обговорять питання про введення нових санкцій проти Росії через протистояння з Україною в Азовському морі

За інформацією джерел, членів ЄС, які вже давно зайняли жорстку позицію щодо Росії (Литву, Швецію, Велику Британію і Польщу), із пропозицією додаткових санкцій тепер підтримують також такі країни як Данія і Словаччина. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: