Novavax оголосила про готовність нової вакцини з ефективністю понад 89%

Novavax оголосила про готовність нової вакцини з ефективністю понад 89%

NVX-CoV2373, кандидат на вакцину за підсумками третьої фази клінічних випробувань, проведених у Великобританії, показала ефективність 89,3%

Ефективність вакцини, створеної американської біотехнологічної компанією Novavax, склала 89,3%. Препарат пройшов три фази клінічних випробувань.

Про це заявлено на офіційному сайті її розробника.

Уточнюється, що у випробуваннях взяли участь понад 15 тис. осіб у віці від 18 до 84 років, 27% з них були старше 65 років.

«Novavax, біотехнологічна компанія, що розробляє вакцини наступного покоління від серйозних інфекційних хвороб, сьогодні оголосила, що NVX-CoV2373, кандидат на вакцину за підсумками третьої фази клінічних випробувань, проведених у Великобританії, показала ефективність 89,3%», – говориться в повідомленні компанії.

У липні минулого року Novavax повідомила, що адміністрація США надала їй 1,6 млрд доларів на розробку вакцини від коронавіруса. Перша фаза клінічних випробувань даної вакцини на людях почалася в травні в Мельбурні в Австралії.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що AstraZeneca на 60% скоротить поставки COVID-вакцини в ЄС у першому кварталі 2021 року. У відповідь на це в ЄС компанії пригрозили судом.

Як повідомлялося, Верховна Рада України прийняла важливий закон для старту вакцинації в Україні.

Раніше стало відомо, що в Україні буде лабораторія, яка виявлятиме нові штами Covid-19

Тим часом італійські вчені розпочали розробку вакцини проти Covid-19 та обіцяють розпочати її масове застосування восени 2021 року.

Зараз у світі роблять щеплення 10 різними вакцинами.

Нагадаємо, що наразі у Польщі вакцинували від Covid-19 вже понад мільйон людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: