Патріарх Кирило оприлюднив програму розмноження росіян. Урядовці шоковані, відмовляються коментувати

Патріарх Кирило оприлюднив програму розмноження росіян. Урядовці шоковані, відмовляються коментувати

Патріарх РПЦ Кирило хоче збільшити населення РФ та популяризувати «багатодітні кровні сім'ї і материнство»

Мрія Кирила – 160 мільйонів росіян, які живуть понад 90 років

Всесвітній російський народний собор розробив стратегію народозбереження в Росії до 2050 року, де вказується, що населення РФ слід збільшити більш ніж до 160 мільйонів осіб, а тривалість життя - до понад 90 років.

Як пише газета «Ведомости», стратегія була розроблена «з благословення патріарха Кирила».

Стратегія спрямована на «зміцнення традиційних цінностей і підвищення бажаної народжуваності, яка виступає запорукою зростання чисельності населення». Її основними пріоритетами до 2050 року є «популяризація багатодітної кровної сім'ї і материнства, зміцнення мотивації на ведення здорового способу життя, зміцнення традиційних цінностей, скорочення смертності, а також підвищення міграційної привабливості для росіян, які живуть за кордоном».

У конституції Росії пропонується закріпити базові основи народозближення, а шлюб визначати як «союз чоловіка і жінки». Відзначається, що для досягнення цілей стратегії витрати на держпідтримку народозбереження необхідно послідовно збільшити на не менше ніж 2,4% ВВП.

За даними «Ведомостей», в апараті російського віцепрем'єра Тетяни Голікової не підтримали документ. У мінекономрозвитку РФ відмовилися від коментарів. «Сбербанк» і «Газпромбанк» поки не відповіли, чи можливо реалізувати пропозиції Собору про зниження іпотечних ставок.

Нагадаємо, раніше Патріарх Кирило пояснив, навіщо потрібна РПЦ.

До слова, експерт спрогнозував добровільну відставку глави Московської церкви в Україні Онуфрія.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: