Підозрюваний у вбивстві української дівчинки в Німеччині затриманий у Чехії

Підозрюваний у вбивстві  української дівчинки в Німеччині затриманий у Чехії
Правоохоронці знайшли тіло Валерії в лісі
фото: alliance/dpa

За інформацією німецької газети Bild, затриманий - колишній бойфренд матері Валерії

У Празі, затримали підозрюваного у справі про вбивство дев'ятирічної українки Валерії у Німеччині. Про це йдеться у заяві прокуратури німецького міста Хемніц, інформує ntv.

Як розповіли німецькі правоохоронці, в одному з ресторанів Праги було затримано 36-річного громадянина Молдови.

Раніше на чоловіка вже видавали ордери на арешт. Зараз він перебуває під вартою в Чехії, невдовзі його мають перевезти до Німеччини.

За інформацією німецької газети Bild, затриманий - колишній бойфренд матері Валерії. У день вбивства його помітили камери біля будинку дівчинки.

Другий підозрюваний - 55-річний українець Геннадій, який був сусідом сім'ї дівчинки, пише видання Bild. 

Пізніше у Bild повідомили, що Геннадій зв'язався з журналістами, і спростував підозри.

Геннадій показав штампи в паспорті, чек, та зазначив, що всі останні дні був у Стамбулі, де проходив лікування у стоматолога
Геннадій показав штампи в паспорті, чек, та зазначив, що всі останні дні був у Стамбулі, де проходив лікування у стоматолога
фото: Bild

Він показав штампи в паспорті, чек, та зазначив, що всі останні дні був у Стамбулі, де проходив лікування у стоматолога.

Зазначається, що чоловік уже дав свідчення поліції Німеччини. Він визнав, що раніше мав стосунки з матір'ю дівчинки. Вони познайомилися два роки тому в Німеччині і зустрічалися протягом п'яти місяців. У виданні кажуть, що сварка не була мирною - чоловік навіть погрожував жінці. Проте з Валерією у нього були «хороші стосунки», а її загибель «ранить йому серце».

Нагадаємо, у вбивстві дев'ятирічної української дівчинки Валерії, тіло якої знайшли в середу в лісі поблизу міста Дебельн у Німеччині, підозрюють двох чоловіків – уродженців України та Молдови, Про це пише Bild, з посиланням на інформацію від правоохоронних органів.

Як пише видання, перший підозрюваний – уродженець Молдови Андрій, колишній хлопець 36-річної матері Валерії. Він проживає в Празі, але чеські слідчі не можуть його знайти.

Відомо, що вранці в день убивства він писав матері дівчинки і вимагав зателефонувати. За інформацією Bild, він був у Дебельні того дня.

Другий із підозрюваних – 50-річний біженець з України, колишній моряк Геннадій Л, який був сусідом сім'ї дівчинки. Як пише видання, Геннадій хотів стосунків із матір'ю Валерії, але отримав відмову. Після цього в помсту він обіцяв «зруйнувати їй життя». Поліція Німеччини поки не може його знайти.

Як повідомлялося, у Німеччині понад тиждень правоохоронці розшукували зниклу дев'ятирічну українку. Валерія вийшла до школи о 6:50 ранку 3 червня, але на заняттях вона не з'явилась. Згодом через камери відеоспостереження правоохоронці виявили, що дитина не скористалась звичним автобусом для поїздки в школу.

Читайте також: У Вінниці чоловік убив дружину, тяжко поранив її подругу і вчинив самогубство
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: