Пішла з життя зірка фільмів «Гараж» і «Вокзал для двох»

Пішла з життя зірка фільмів «Гараж» і «Вокзал для двох»
Анастасії Вознесенській було 78 років
фото з відкритих джерел

Причина смерті актриси не розголошується

Померла радянська та російська актриса Анастасія Вознесенська, вдова відомого актора Андрія Мягкова, який пішов з життя торік. Про смерть актриси повідомляє сайт МХТ імені Чехова.

Анастасія Вознесенська пережила Андрія Мягкова на 11 місяцівАнастасія Вознесенська пережила Андрія Мягкова на 11 місяців

Вознесенська померла у віці 78 років. Причина смерті актриси не розкривається. У театрі зазначили, що інформацію про час і місце прощання та похорон буде оголошено пізніше.

Анастасія Вознесенська народилася 27 липня 1943 року в Москві. Вона навчалася у Школі-студії МХАТ. У 1963 році вийшла заміж за свого однокурсника Андрія Мягкова.

«Вони прожили разом 57 років, й історія їхнього кохання була важливішою за будь-які творчі досягнення. Разом вони навчалися у Школі-студії, разом працювали в «Сучаснику», разом перейшли до МХАТу, разом залишили сцену, коли почало підводити здоров'я. Останнє десятиліття вони жили замкнуто, присвячуючи себе турботі одне про одного. Менш ніж рік тому ми проводили Андрія Васильовича в останню путь. Тепер вони знову разом…, – йдеться у заяві театру.

Анастасія Вознесенська та Андрій МягковАнастасія Вознесенська та Андрій Мягков

У кіно дебютувала в 1966 році, зіграла понад 20 ролей. Широку популярність їй принесла головна жіноча роль у фільмі «Майор Вихор».

У фільмі «Гараж» Анастасія Вознесенська зіграла одну з головних ролейУ фільмі «Гараж» Анастасія Вознесенська зіграла одну з головних ролей

Також знімалася у таких фільмах, як «Гараж», «Вокзал для двох», «Аварія – донька мента».

У фільмі «Вокзал для двох» Анастасія Вознесенська зіграла начальницю кімнати іноземних делегаційУ фільмі «Вокзал для двох» Анастасія Вознесенська зіграла начальницю кімнати іноземних делегацій

Чоловік артистки Андрій Мягков помер 18 лютого 2021 року через гостру серцеву недостатність. Його не стало у віці 82 років.

Актор найбільш відомий за головними ролями в картинах режисера Ельдара Рязанова «Іронія долі, або З легким паром!» і «Службовий роман». Також він знявся в його стрічках «Гараж» і «Жорстокий романс». Крім цього, Мягков зіграв в таких фільмах, як «Дні Турбіних», «На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-Біч знову йдуть дощі», «Післямова», «Надія» і «Срібні труби».

У 2015 році Міністерство культури України дало старт формуванню так званого «білого списку» діячів культури і мистецтва різних країн, які підтримують територіальну цілісність і суверенітет країни, в який увійшов Андрій Мягков.

А от фільм «Іронія долі», навпаки, до показу в Україні заборонений. Одну з подруг головної героїні зіграла актриса Валентина Тализіна, яка внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України.

У жовтні 2021 року Україна внесла до «чорного списку» ще сімох російських продюсерів та акторів.

21 грудня Конституційний суд України визнав конституційними положення законів «Про телебачення і радіомовлення» і «Про кінематографію», які забороняють показ в Україні російських фільмів та санкціонують створення «чорного списку» російських артистів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: