Росія розконсервувала до 40% танкових резервів – ISW

Росія розконсервувала до 40% танкових резервів – ISW
Росіяни використовують техніку зі сховищ для підтримки бойових дій
фото з відкритих джерел

Окупанти здебільшого відновлюють і модернізують танки, взяті зі сховищ, а не виробляють нові

Росія вивезла від 25 до 40 відсотків своїх танкових стратегічних резервів зі сховищ під відкритим небом. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Старша наукова співробітниця програми «Росія і Євразія» Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот оцінила, що Росія, швидше за все, вивезла зі стратегічного резерву найкращу техніку, а на складах все ще зберігається «гірша» і «непридатна до експлуатації» техніка. 

Массікот вважає, що залишки російських запасів скоротяться протягом наступних кількох років, якщо Росія збереже нинішній темп наступальних операцій. 

Водночас, військові аналітики зауважили, що звіти про «виробництво» російських танків за останні роки здебільшого відображають відновлення і модернізацію танків, взятих зі сховищ, а не нове виробництво. 

Це свідчить про те, що російські військові здебільшого використовують техніку зі сховищ для підтримання бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва.

Аналітики вважають, що Росія може зіткнутися з нестачею техніки в найближчі кілька років, якщо нинішні темпи втрат залишаться такими ж або прискоряться, а нинішній рівень виробництва нових машин залишиться незмінним.

Нагадаємо, Росія сьогодні має обмежену оборонну промислову базу з виробництва зброї та недостатню кількість серійних ліній для виробництва танків. Однак це не заважає агресору все ще підтримувати боєздатність армії.

Раніше ISW розкрив, скільки Росія може виготовляти танків на місяць. Згідно із звітом міністерства оборони Великої Британії, російська оборонно-промислова база може щомісяця виробляти не менше 100 основних бойових танків.

До слова, у січні видання Forbes писало, що Р\російські армія у атаках на війні в Україні втрачає набагато більше танків, ніж вона могла б замінити навіть за найоптимістичнішого промислового сценарію. Все це означає, що у росіян можуть закінчитися танки.

Читайте також: Чому виникли негативні тенденції в російському ВПК

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: