Суд рекомендував уряду Канади перенести вибори через єврейське свято

Суд рекомендував уряду Канади перенести вибори через єврейське свято
Вибори у парламент Канади призначені на 21 жовтня

Дата виборів в Канаді збігається із єврейським святом Шеміні Атцерет, що розпочинається 20 жовтня і завершується 22-го

Уряду Канади слід розглянути можливість перенесення цьогорічних парламентських виборів, призначених на 21 жовтня, на іншу дату через збіг дня голосування із великим єврейським святом.

Про це йдеться у рішенні Федерального суду Канади, повідомляє «Укрінформ».

Суддя дійшов висновку, що голові Центральної виборчої комісії слід ще раз розглянути доцільність проведення виборів у інший день, оскільки чинна дата збігається із єврейським святом Шеміні Атцерет, що розпочинається 20 жовтня і завершується 22-го. Протягом цього часу правовірні юдеї не можуть виконувати багато дій (у тому числі голосувати й агітувати), а також не можуть просити інших працювати для них.

Ситуація ускладнюється ще й тим, що обидва дні, коли відбуватиметься попереднє голосування, - 12 та 14 жовтня - також збігаються із єврейськими святами: Шабатом і фестивалем Сукотом відповідно.

На переконання позивача, правовірної єврейки Чані Аріє-Бейн, яка балотуватиметься у депутати від одного з округів у Торонто, чинна дата голосування суттєво вплине на її шанси перемогти, оскільки не лише завадить її виборцям прийти на дільниці, але й не дозволить вести виборчу кампанію через релігійні переконання.

Раніше у канадській ЦВК заявили про недоцільність перенесення дати голосування, оскільки згідно із законом виборці у Канаді можуть голосувати у кілька способів й протягом тривалого часу, зокрема за допомогою пошти.

Загалом, рішення про дату проведення федеральних виборів у Канаді ухвалює уряд, але ЦВК може вносити свої пропозиції. З огляду на те, що законодавство вимагає проведення виборів у жовтні, ЦВК має до 1 серпня внести свої пропозиції, аби залишити достатньо часу на організацію виборчого процесу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: