У Молдові за добу зареєстровано 139 нових випадків коронавірусу, 11 осіб померли

У Молдові за добу зареєстровано 139 нових випадків коронавірусу, 11 осіб померли
В зв’язку з пандемією коронавірусу в Молдові введений режим надзвичайного стану, який діє з 17 березня до 15 травня

9 травня з лікарень виписано 99 пацієнтів, які вилікувалися від Covid-19

У суботу в Молдові виявлено 139 нових випадків зараження коронавірусом, повідомила міністр охорони здоров’я, праці та соціального захисту Віоріка Думбревяну.

«Сьогодні було проведено 1254 тести, діагноз коронавірус підтвердився в 139 випадках. З них – 42 в Кишиневі, 16 – у Придністровському регіоні. Всього підтверджено 4867 випадків зараження», – сказала міністр після щоденного засідання «кризового центру».

Вона повідомила також про 11 померлих за останню добу. Це найбільша кількість смертей за добу в Молдові з самого початку пандемії коронавірусу.

«У суботу з лікарень виписано 99 пацієнтів, які вилікувалися від Covid-19. Таким чином, загалом вилікувалося 1925 людей. Всього померла 161 особа. Таким чином, зараз є 2752 активних випадків», – повідомила міністр.

Як повідомлялося, в зв’язку з пандемією коронавірусу в Молдові введений режим надзвичайного стану, який діє з 17 березня до 15 травня.

З 27 квітня в Молдові почалося поетапне зняття обмежень, введених у період надзвичайного стану. Зокрема, згідно з рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій, дозволено гуляти в парках, почали працювати деякі державні установи, були відкриті всі магазини, за винятком ринків і торгових центрів. З 4 травня до роботи повернулися всі працівники державних установ, почав функціонувати в звичайному режимі громадський транспорт.

З 11 травня буде знято ще низку обмежень, також почнуть працювати ринки в селах і районних центрах, за винятком ринків в муніципіях Кишинів і Бєльці. З 15 травня передбачається скасувати інші обмеження. Президент і прем’єр-міністр заявили, що не планують просити парламент продовжити режим надзвичайного стану.

Нагадаємо, станом на ранок 9 травня у світі зафіксовано 4 014 401 випадків коронавірусу, 276 238 осіб загинули і 1 385 191 одужали. За добу було виявлено 5 028 нових випадків захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: