У Росії назвали професії, які зникнуть після завершення пандемії

У Росії назвали професії, які зникнуть після завершення пандемії
Експерти вважають, що у сфері туризму можуть зникнути професії турагентів та екскурсоводів

Епідемія коронавіруса поставить під загрозу зникнення професії зі сфери туризму, також юрисконсультів, менеджерів банків, фармацевтів, рієлторів, перекладачів та репетиторів

Фахівці вважають, що після закінчення пандемії коронавіруса незатребуваними можуть виявитися професії, в тому числі зі сфери туризму, що найсильніше постраждала від заходів пов’язаних з боротьбою проти хвороби. Про це в неділю, 5 квітня, повідомляє RT.

На думку експертів Інституту прогресивної освіти, у сфері туризму в зону ризику в першу чергу потраплять турагенти та екскурсоводи. Експерти прогнозують велику кадрову перебудову в цій області вже в поточному році.

Зазначається, що серйозні проблеми наразі відчуває галузь пасажирських авіаперевезень, ряд авіакомпаній знаходиться на межі банкрутства. В результаті на ринку праці можуть виявитися багато професіоналів, що серйозно посилить конкуренцію.

Такий стан справ може скластися і в сфері фітнес-індустрії. Експерти інституту вважають, що після припинення дії режиму самоізоляції галузь не зможе повернути клієнтів в повному обсязі, в результаті чого значна кількість досвідчених інструкторів виявиться на ринку праці. «Це призведе до того, що молоді фахівці стануть неконкурентоспроможними», - вважають експерти Інституту прогресивної освіти.

Епідемія коронавіруса і прийняті проти неї заходи здатні прискорити процеси автоматизації та цифровізації робочих процесів, що почалося задовго до пандемії. У зв'язку з цим під загрозою знаходяться кар'єрні перспективи представники цілого ряду професій. Серед них молодші співробітники профільних відділів, молодші аналітики, юрисконсульти, менеджери банків, фармацевти, рієлтори, event-менеджери, перекладачі, вчителі та репетитори, а також працівники поліграфії.

Експерти також прогнозують, що після закінчення пандемії складний період чекає сферу моди, візажу та стаціонарного громадського харчування.

«Навіть IT-фахівці виявилися зачеплені. Хоча, здавалося б, все йде в онлайн і айтішники повинні бути затребувані. Але платоспроможний попит на такі послуги теж впаде», - вважає генеральний директор Російської кадрової асоціації Ганна Старикова.

При цьому вона зазначила, що ряд галузей відносно швидко відновляться, які за визначенням не можуть перейти в онлайн і зараз знаходяться у вимушеному простої. «Ми говоримо про перукарів, косметологів, манікюрних майстрів та інших, тобто, персонал зі сфери послуг», - пояснила експерт.

Як повідомлялося, у світі станом на 5 квітня – понад 1,2 мільйона інфікованих Covid-19, одужали майже 247 тисяч.

До відома, в Україні зафіксовано 1251 випадок коронавірусної хвороби Covid-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: