Світові ціни на продовольчі товари знижуються через коронавірус

Світові ціни на продовольчі товари знижуються через коронавірус
Найбільше ціни впали на цукор, рослинну олію, молоко і зернові 

Зниження цін переважно обумовлюється зниженням попиту через економічну кризу, - експерт

Світові ціни на продовольство різко знижуються внаслідок скорочення попиту, пов'язаного з наслідками пандемії COVID-19. Про це повідомляється на сайті Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Зазначається, що середнє значення індексу продовольчих цін FAO, котре відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на основні види продовольства, становило у березні 172, 2 пункти, що на 4,3% нижче, ніж було у лютому. 

Індекс продовольчих цін FAO - це показник зміни за місяць міжнародних цін на кошик продовольчих сировинних товарів. Він розраховується на основі середніх значень індексів цін на п'ять товарних груп: зернові, м'ясо, молочні продукти, рослинні масла і цукор.

«Зниження цін переважно обумовлюється тенденціями попиту, а не пропозиції. На тенденції попиту впливають все більш кепські економічні перспективи», - сказав старший економіст FAO Абдолреза Аббассіан.

Найбільше падіння відзначається для індексу цін на цукор, що знизився на 19,1%. Серед причин - зниження попиту на споживання поза домом, що пов'язано з заходами щодо самоізоляції, а також зменшення попиту з боку виробників етилового спирту у зв'язку з різким падінням цін на сиру нафту. Організація також зазначила про суттєве падіння індексів рослинної олії, молока та зернових, зниження склало 12%, 3% та 1,9% відповідно.

 Як повідомлялося, мережа АТБ виділила 100 млн грн на продукти незаможним. Стало відомо, хто і що отримає.

Нагадаємо, 

через коронавірус деякі продукти можуть зникнути або подорожчати в Україні.

Мережа АТБ заявила про зниження націнок на товари першої необхідності.

Нагадаємо, гречана крупа в березні подорожчала на понад 50%, майже на 60% подорожчала картопля.

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України заявляє, що в останні 7 днів ціни на основні продукти не ростуть, а деякі навіть знизилися. 

Майже 80% українців переживають, що в Україні настане затяжна економічна криза. Більше двох третин громадян схвильовані через те, що не зможуть купити необхідних ліків. Майже половина переживають через те, що не зможуть купити необхідних продуктів (52% – не переживають).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: