Засновник Telegram Дуров став громадянином Франції

Засновник Telegram Дуров став громадянином Франції
Павло Дуров виїхав із Росії 2014 року після вимог з боку ФСБ розкрити інформацію користувачів
фото з відкритих джерел

Крім громадянства РФ і Франції, Дуров також має паспорт східнокарибської держави Сент-Кітс і Невіс

Російський підприємець та творець месенджера Telegram Павло Дуров став громадянином Франції. Про це повідомляє «Новая Газета».

Сам указ від 23 серпня цього року було опубліковано в офіційному журналі французького уряду ще 25 серпня, повідомляється на сайті уряду Франції.

При цьому в документі вказано ім'я підприємця, його дійсне місце та дата народження (Ленінград, 10.10.1984 року). Дуров поки що ніяк не коментував ці повідомлення.

Крім громадянства РФ і Франції, Дуров також має паспорт східнокарибської держави Сент-Кітс і Невіс, який він отримав 2013 року за пожертвування $250 тис. При цьому Дуров ніколи не був у цій країні, однак із таким паспортом можна без віз пересуватися між країнами Європи.

Дуров виїхав із Росії 2014 року після вимог з боку ФСБ розкрити інформацію користувачів. У результаті підприємець продав свої акції «ВКонтакте» і єдиним власником соцмережі стала Mail.ru Group.

З 2013 року бізнесмен розвиває Telegram, а щонайменше з 2017-го – проживає в Дубаї, де розташована штаб-квартира його компанії. До 2021 року статки Дурова досягли $17,2 млрд.

До слова, у Telegram з'явиться платна функція відключення реклами.

Також названо найпопулярніші месенджери в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: