Неповага до Сі Цзіньпіна. Хто замість Путіна зустрів китайського лідера в аеропорту

Неповага до Сі Цзіньпіна. Хто замість Путіна зустрів китайського лідера в аеропорту
Російський диктатор Путін не зустрів Сі Цзіньпіна в аеропорту
фото з відкритих джерел

Замість себе російський диктатор відрядив на зустріч з Сі Цзіньпіном віцепрем'єра російського уряду Дмитра Чернишенка

20 березня Сі Цзіньпін прилетів до Москви. Літак глави КНР приземлився у московському аеропорту «Внуково», проте замість президента Володимира Путіна китайського лідера зустрів віцепрем'єр російського уряду Дмитро Чернишенко. Про це повідомляють російські ЗМІ. 

На кадрах, оприлюднених російськими пропагандистами, видно, як китайський лідер Сі Цзіньпін спускається по трапу літака, що приземлився 20 березня у «Внуково».

Сі Цзіньпін у Москві
Сі Цзіньпін у Москві

Біля трапу на нього вже чекає російська делегація. Однак Путіна серед зустрічаючих немає. Замість себе він відправив в аеропорт віцепрем'єра російського уряду Дмитра Чернишенка.

Російська делегація зустрічає китайського лідера
Російська делегація зустрічає китайського лідера

Втім, президент КНР не відразу ідентифікував російського чиновника і попрямував повз нього далі. Однак іще один росіянин, зважаючи на все, охоронець, перегородив китайському лідерові дорогу, не даючи пройти далі.

Неповага до Сі Цзіньпіна. Хто замість Путіна зустрів китайського лідера в аеропорту фото 1

З нагоди візиту високого гостя трап вистелили багряним килимом, також до літака відправили оркестр збройних сил РФ.

Після зустрічі Сі Цзіньпіна в Москві виникає декілька питань. Китайська делегація знала, хто зустрічатиме їхнього лідера, але все ж таки, чи не вважатиме Сі Цзіньпінь проявом недостатньої до нього поваги той факт, що в аеропорт був направлений лише віцепрем'єр (навіть не перший)? І, навпаки, чи можна вважати надану до Чернишенка довіру, знаком посилення його позицій?

Нагадаємо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін 20 березня прибув до Москви на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Візит триватиме три дні. 

Сьогодні російський диктатор і китайський лідер проведуть «неформальний обід» у другій половині дня, а завтра Сі Цзіньпін та Путін зроблять заяви для преси, після чого вирушать на державний обід у Грановитий палац Кремля. 

Секретар РНБО Данілов прокоментував, чого очікувати від візиту Сі Цзіньпіна до Москви. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: